scrollTop top

5 alternatieven voor boterhammen tijdens de lunchpauze

5 alternatieven voor boterhammen tijdens de lunchpauze

Van jongs af aan kregen we al boterhammetjes mee: op school, op kamp, op uitstap. Kinderen krijgen een kleurrijke boterhamdoos, maar de inhoud is er minder kleurrijk op: boterhammen met kaas of vlees (of chocopasta!). Ook wanneer we ouder worden en onze lunchbox op het werk openen, ziet het er vaak nogal saai uit. Tijd voor wat verandering? Lees dan de volgende tips:

1. Leftovers!

Heb je een (microgolf)oven op het werk? Gooi dan de restjes van het avondmaal niet weg! Neem ze de dag erna mee naar het werk voor lunch. Eet je niet graag tweemaal hetzelfde? Vries de restjes in en spaar het voor de komende week.

2. Soep

Maak grote porties soep en stop die in handige potten in de diepvries. Neem daarnaast ook nog lekkere crackers, zelfgemaakte croutons of soepstengels mee. Voor een evenwichtige voeding moet je natuurlijk ‘s avonds een maaltijd nemen die ook nog eiwitten bevat. Je kan ook gerookte zalm toevoegen aan je broccolisoep, een heerlijke combinatie!

3. Slaatjes

Klinkt een slaatje saai in de oren? Tegenwoordig worden er zelfs kookboeken gemaakt met enkel ideeën voor slaatjes. Er zijn duizend en één combinaties die je moét uitgeprobeerd hebben. Probeer bijvoorbeeld eens rucolasla met geitenkaas, parmaham en gedroogde abrikozen. Gemengde salade met tomaten, mozzarella en Italiaanse kruiden blijven ook een topper!

4. Omeletwrap

Maak ‘s ochtends (of de avond van voordien) een omelet klaar en beleg ze ‘s ochtends met je favoriete toppings en veel groenten. Een lekkere en voedzame maaltijd. Jaloerse blikken van je collega’s gegarandeerd.

5. Quinoa

Quinoa is een opkomend graan dat een lage glycemische index heeft en dus tragere suikers bevat dan andere granen. Het leent zich tot het maken van een lekkere taboulé, maar past met heel veel soorten groenten. Experimenteer er op los!

Onthoud dat de ‘snelle hap’ nooit ver weg is, bereid daarom je lunch voor met deze tips en ga zo een gezonder leven tegemoet!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  525.056.956
 • Aantal
  doden
  6.275.351
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.143.408
 • Aantal
  doden
  31.710

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!