Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Quinoa is een superfood

shana
3 min read

Je hebt wellicht al eens over Quinoa gehoord. Je ziet het vaker liggen in de supermarkt en het komt vaker voor in culinaire recepten. Het lijkt op een graanproduct en het is een superfood om mee af te vallen. Quinoa is gezond, geeft je een vol gevoel en bevat amper calorieën. Wat Quinoa precies is, de gezondheidsvoordelen er van en wat quinoa voor jou kan betekenen, kom je te weten na het lezen van dit artikel! 

Wat is Quinoa

Quinoa bestaat al eeuwenlang en is vooral erg populair in Zuid-Amerikaanse landen. Quinoa is geen graanproduct, maar lijkt er wel erg op. Het is familie van de spinazie en is een zaadsoort, dus geen graansoort! De Inca’s gebruikten Quinoa om te koken zoals rijst en voor hen was Quinoa een ‘heilige voeding’. Vandaag behoort Quinoa tot de categorie ‘superfood’ omdat ze een uitzonderlijk hoge voedingswaarde hebben.

Hoe gezond is Quinoa

Dat Quinoa gezond is, kunnen we niet meer van afwijken. Het is 100 procent biologisch, rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten, voedingsvezels, onverzadigde vetten, vitaminen en mineralen. Quinoa wordt niet voor niets ‘heilige voeding’ genoemd. Bovendien is het ook nog eens glutenvrij! Quinoa is een goed alternatief voor rijst, couscous, gierst of tarwegraankorrels en heerlijk in allerlei gerechten.

Afvallen met Quinoa

Aangezien Quinoa veel gezondheidsvoordelen bevat, is dit een goede toevoeging op een gezondere levensstijl. Door de vele proteïnen krijg je een vol gevoel, waardoor je minder trek zal hebben in ongezonde tussendoortjes. Quinoa zorgt ook voor meer spierweefsel, waardoor je sneller calorieën kan kwijtraken. Quinoa eten kan dus zeker leiden tot gewichtsverlies!

Waar kan ik het kopen

Vroeger was het enkel in de natuurwinkel te koop, maar tegenwoordig ligt Quinoa in alle schappen van de supermarkt. Quinoa is wel duurder dan rijst of couscous. Voor 400 gram betaal je al gemakkelijk 3 euro. Dat lijkt duur, maar Quinoa zet nog erg uit na het koken. Per persoon heb je zo’n 50 gram nodig om een heerlijke maaltijd te maken.

Koken met Quinoa

Koken met Quinoa kan heel variërend zijn. Je kan het bijvoorbeeld klaarmaken met kip, zalm, vlees, broccoli, geitenkaas, verwerken in een heerlijk slaatje …

Voordat je Quinoa kookt, moet je het eerst schoonspoelen met water. Voor één hoeveelheid Quinoa neem je twee hoeveelheden water, daarna kan je het acht minuten laten koken en 10 minuten laten staan. Kijk wel altijd goed op de verpakking want niet alle soorten Quinoa hebben dezelfde kooktijd. Het is heel simpel om snel een gezonde en lekkere maaltijd klaar te maken!

Redenen genoeg dus om Quinoa een superfood te noemen! 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…