It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

GEZOND ONDERNEMEN: Amélie De Cartier van GR’EAT Granola

Gezond.be
7 min read

Amélie De Cartier richtte in 2015 GR’EAT Granola op om gezonde, artisanale granola en notenpasta’s te maken die bijdragen aan een bewuste levensstijl. Met een passie voor voeding inspireert Amélie haar klanten om evenwichtig te eten en goed voor zichzelf te zorgen. In dit interview vertelt ze over de uitdagingen en successen van ondernemen, en hoe ze gezondheid en voeding op een creatieve manier combineert.

1. Wat is GR'EAT Granola

GR'EAT Granola is een Belgische, glutenvrije en biologische granola- en notenpasta's (nutbutters)-merk. Dankzij ons team van acht personen produceren we al onze producten op een artisanale manier in ons atelier in Brussel.

Photographer: Alexandre de Terwangne | Copyright: © 2024 Alexandre de Terwangne, all rights reserved.

2. Waarom/hoe begon je met GR'EAT Granola en wat inspireerde je om deze stap te zetten?

Ik begon GR'EAT Granola in 2015 met de ambitie om bij te dragen aan een gezonde en bewuste levensstijl. Zelf ben ik gepassioneerd door duurzaamheid en voeding, en GR'EAT is een project dat hieruit is voortgevloeid. Ik hoop dat we met ons project mensen kunnen inspireren om zich beter te voelen door evenwichtige voeding, en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het volledige verhaal kun je hier lezen: GR'EAT Granola Over Ons

3. Wat maakt GR'EAT Granola ‘gezond’ en wat betekent dat voor jou en je klanten?

Copyright: © 2024 Alexandre de Terwangne, all rights reserved.

Gezondheid en duurzaamheid staan centraal bij ons. Onze producten worden ontwikkeld om zowel lekker als voedzaam te zijn, terwijl ze op een duurzame manier geproduceerd worden. Voor mij is het belangrijk om een bedrijf te creëren dat vaste waarden heeft en zich richt op de lange termijn.

4. Wat waren je hoogte- en dieptepunten?

In negen jaar tijd heb ik veel meegemaakt! Men heeft mij deze waardevol zin meegegeven. "Als niets iets wordt, vergeet dan wat niets was!" Het is voor mij zeer belangrijk om dankbaar te zijn voor de afgelegde weg en om eruit leren. Ik heb geleerd om positief en oplossingsgericht te denken wanneer er problemen zijn. Het is geweldig om te zien dat ik samen met mijn team veel creatieve oplossingen heb gevonden voor zowel kleine als grotere uitdagingen. Ik geloof echt dat probleemoplossende vaardigheden en een positieve houding een essentieel onderdeel zijn van mijn werk!

Wat concrete voorbeelden betreft:

    • Hoogtepunt: We gaan begin januari 2025 een nieuw product lanceren en we hebben het in slechts twee maanden tijd op de markt gebracht. Ik ben erg trots op mijn team en de vaardigheden die we hebben ontwikkeld dankzij onze ervaringen.
    • Dieptepunt: Er zijn verschillende dieptepunten geweest, zoals operationele problemen of een product dat niet aansloeg zoals verwacht. Toch heb ik nooit getwijfeld dat het uiteindelijk goed zou komen.

5. Is er iets wat je nu anders zou aanpakken?

Ja, minder twijfelen! Niet kiezen is ook kiezen. In mijn rol moet ik snel en doortastend beslissingen nemen. Dankzij mijn ervaring leer ik nu om snel de juiste aandacht te schenken aan wat echt belangrijk is in een situatie.

6. Hoe heeft je persoonlijke groei en ontwikkeling je onderneming beïnvloed?

Ondernemen is mentaal intens. Het is cruciaal om stevig in je schoenen te staan, zodat je het beste van jezelf kunt geven, zowel voor jezelf als voor je bedrijf.

7. Wat zijn de meest waardevolle lessen die je hebt geleerd sinds je begon met ondernemen?

  • Het team is alles: Samen staan we sterker. Bouw een team dat divers is in ervaring en standpunten, maar zorg ervoor dat dezelfde waarden de bedrijfskeuzes sturen.
  • Schrijf je processen op: Dit maakt het makkelijker om ze te delen en helpt je om meer tijd te besteden aan activiteiten die waarde toevoegen voor je bedrijf.
  • Leer prioriteren en "nee" zeggen: Dit is voor mij nog steeds een uitdaging.
  • Maak keuzes op basis van jouw waarden en jouw intuïtie: Je gutfeeling is een vaardigheid die je ontwikkelt door herhaalde ervaringen.
  • Wees dankbaar voor de weg die je aflegt!

8. Welke impact wil je nalaten met je GR'EAT Granola

Ik hoop dat ons project op lange termijn blijft bestaan. Met GR'EAT willen we mensen inspireren om goed voor zichzelf en de planeet te zorgen.

9. Hoe zorg je voor een balans tussen werk en privéleven, en hoe belangrijk is dat voor jouw eigen gezondheid en welzijn?

Ik maak tijd voor mijn familie, vrienden en mijn gezondheid. Dit helpt me om in balans te blijven, want ondernemen is een marathon, geen sprint!
Ik ga één keer per week vast naar de yoga en sport in het park met vrienden op dinsdag (door de seizoenen heen). In het weekend fiets ik vaak (mountainbiken op een rustige manier) en wandel ik met mijn hond. Ik hou ervan actief te blijven, en ontdek graag nieuwe plekken, vooral omdat ik een nieuwsgierig persoon ben en dit mentaal ook voedt.
Ik kook veel zelf en werk graag met rauwe, seizoensgebonden ingrediënten. Zo weet ik precies wat erin zit en kan ik creatief aan de slag. Ik eet van alles, maar ben vooral een liefhebber van zelfgemaakte, artisanale desserts! Onlangs ben ik ook gepassioneerd geraakt door 'gut health' en gefermenteerde voeding (zoals zuurdesem, kimchi, kefir, etc.).
Ik haal veel energie uit het ontdekken van nieuwe dingen en het helpen van anderen. Over het algemeen ben ik weinig thuis en meer op ontdekkingstocht! 😊

10. Heb je een gouden tip voor anderen die willen ondernemen?

Omring jezelf met de juiste mensen en blijf trouw aan je waarden.

Wil je meer ontdekken over de gezonde en bewuste producten van GR’EAT Granola? Bezoek dan: GR’EAT Granola

Door Gezond.be

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...