Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie: 3 recepten uit ‘Missie gezond gewicht: deel 2’

Gezond.be
6 min read

Sandra Bekkari brengt in het tweede deel van 'Missie gezond gewicht' heerlijke winterse recepten, van stoofpotjes en eenpansgerechten tot hartverwarmende soepen en voedzame ontbijtjes. Ook verfijnde fine dining- en apero-gerechten helpen je de feestdagen zorgeloos door. Met 80 nieuwe recepten inspireert Sandra je om gezond te genieten. Hier alvast drie recepten als voorproefje!

1. Broccoli – kervelsoep met snippers van Prosciutto di Parma

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 100 g kervel + extra voor de afwerking

Voor de afwerking:

  • 2 dunne plakjes Prosciutto di Parma
  • Griekse yoghurt

Bereiding:

  • Stoof de ui en knoflook aan in een pan met olijfolie.
  • Voeg de prei toe en stoof mee.
  • Voeg de kippenbouillon en de broccoli toe en laat 15 minuten sudderen.
  • Voeg de laatste 5 minuten de kervel toe.
  • Bak ondertussen de ham krokant in een antiaanbakpan.
  • Mix de soep en kruid met peper en zout.
  • Werk af met extra kervel, Griekse yoghurt, stukjes gebakken ham en zwarte peper.
Copyright: wout hendrickx

2. Ovenschotel met bloemkool, gehaktballetjes van kip, spinazie en curry-roomsaus

Ingrediënten:

  • 300 g kippengehakt
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • Gedroogde kruiden
  • 2 tl madras currypoeder

Voor de saus:

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ kipbouillonblokje
  • 200 ml sojaroom
  • 150 g spinazie
  • Sap van ½ limoen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Kruid het kippengehakt met peper en zout, kneed goed en rol tot balletjes.
  • Leg de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes in een diepe bakplaat of grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer na 15 minuten even om.
  • Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook zacht. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
  • Voeg het bouillonblokje, 90 ml water en de room toe en laat even inkoken.
  • Voeg de spinazie en een scheutje limoensap toe aan de saus en laat 1 minuutje meegaren. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Voeg de saus toe aan de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes en zet nog eens 10 minuten in de warme oven.
Copyright: wout hendrickx

3. No bake cheesecake

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 100 g pecannoten
  • 60 g havermout
  • 4 medjouldadels, ontpit
  • 1 el pindakaas
  • Sap en zeste van 1 biocitroen

Voor de vulling

  • 300 g diepgevroren gemengde bessen
  • 350 g verse roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 à 3 el acaciahoning
  • 6 g agaragar

Voor de afwerking

  • Blauwe bessen (diepvries)

Bereiding:

  • Mix de pecannoten, havermout, medjouldadels en pindakaas met 1 à 2 el water en een snufje zout fijn in een blender. Druk het mengsel op een bakpapier in een ronde springvorm en laat even opstijven in de koelkast.
  • Mix intussen de bessen met roomkaas, vanille en honing. Breng de helft hiervan aan de kook met de agaragar en laat 2 minuten zachtjes koken, roer geregeld.
  • Meng dit met de rest van het roomkaasmengsel en breng op smaak met het citroensap en de -zeste.
  • Giet het mengsel in de springvorm.
  • Zet de taart in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
  • Werk af met de blauwe bessen.
Copyright: wout hendrickx

‘Missie gezond gewicht – deel 2’ is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…