Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die alleen kattenmensen begrijpen

Bram
5 min read

1. Haren, haren en nog eens haren

Heel je huis ligt vol met haren van je kat. De meeste mensen die een kat hebben passen hier zelfs hun kleding op aan. Zij maken er een ware sport van om kleding te vinden waar niet voortdurend kattenharen aan blijven kleven. Ook zijn kattenliefhebbers regelmatig in de weer met de stofzuiger om de haren van meubels en de vloer op te zuigen. Alleen op die manier kan de overlast van de haaruitval van hun kat enigszins binnen de perken worden gehouden.

2. Toe-eigening van de laptop

Het is, als bezitter van een kat, gewoonweg niet mogelijk om op je laptop te werken. Je kat vindt het immers heerlijk om op het toetsenbord ervan te gaan zitten. Je kat wegduwen heeft echter geen enkele zin want steeds weer zal je harige vriendje terugkeren op deze prominente plaats. Een kattenliefhebber zal dan ook gewoon moeten berusten in het feit dat de laptop is gekaapt door de kat. Werken op je laptop betekent dan ook steeds weer opnieuw je kat aanhalen en aaien, in de hoop dat je daarna even je werk mag doen.

3. Krabben en schrammen

Zelfs als je de allerliefste kat op aarde in je bezit hebt, zal deze tijdens een onenigheid met jou zijn nagels laten voelen. Maar ook als je kat per ogenluk van je schoot, of je bureau glijdt, zul je bedekt worden met krabben. Het arme diertje ziet je immers als zijn laatste redmiddel om zijn val te breken. Gelukkig kwam hij op zijn pootjes terecht en zullen je wonden vanzelf weer genezen.

4. Je bed ligt heerlijk

Op het ogenblik dat je na een lange dag in je bed wilt kruipen, blijkt dat je kat zich precies in het midden heeft genesteld. Na een nacht je bed met je kat te hebben gedeeld, zul je bovendien regelmatig ontwaken met je harige vriendje op je gezicht. Je kat is immers het liefst in jou buurt en bovenal is je bed een heerlijke plek om een kattenslaapje te doen. Uiteraard hoef je daar niet voortdurend bij te blijven liggen, je kat wil immers ook op tijd zijn natje en zijn droogje voorgeschoteld krijgen. ’s Ochtends zal je kat je dus eveneens kunnen wekken omdat hij honger heeft.

5. Leuker dan een mens

Op bepaalde dagen wil je eigenlijk niets anders dan alleen thuisblijven met je kat. Dit lieve dier zal namelijk altijd naar je luisteren, zonder commentaar te geven uiteraard. Bovendien zal een kat je nooit tegenspreken of klagen over van alles en nog wat. Je kunt je kat dan ook al je geheimen en zorgen vertellen zonder dat deze direct door worden verteld aan familie en vrienden. Een betere vriend bestaat er dan ook niet.

6. Dode dieren als cadeau

Je bent het als kattenmens waarschijnlijk wel gewend om dode muizen of vogels te vinden. Hier maak je echter geen probleem van omdat je weet dat dit een cadeautje is van je kat. Op deze manier laat je harige vriendje namelijk weten dat hij voor je wil zorgen. Jij gaat naar de winkel om lekkere brokjes en snackjes te kopen, je kat gaat de tuin in om een muis te vangen. Zo zorgen jullie gewoon voor elkaar.

7. Knuffelen

Een kat kan soms heerlijk bij je op schoot komen liggen. Je kunt hem dan aaien en in je armen houden. Daarentegen zijn er eveneens momenten dat je kat hier helemaal geen zin in heeft en direct bij je wegloopt als je hem aan wilt halen. Verder kan het gebeuren dat je kat gewoon over je heen wandelt, alsof je een meubelstuk bent dat behoorlijk in de weg staat.

8. Speelgoed is niet altijd interessant

Je hebt waarschijnlijk als echte kattenliefhebber je uiterste best gedaan om leuke speeltjes aan te schaffen. Je kat echter heeft vaak helemaal geen interesse in dit alles. Je stoelen, kasten, bank, volle wasmand, tafel, schoenen en een heleboel andere dingen zijn echter wel reuzespannend om mee te spelen. Het spelen van een kat heeft helaas vaak een totaal andere betekenis dan die van hun baasje. Een kat bedoelt met spelen immers ook vaak gewoon ruineren of slopen van spullen

9. Oogjes zeggen zoveel

De oogjes van je kat kunnen hele verhalen vertellen. Zo zijn er situaties waarin je kat naar je kijkt alsof je zijn grootste vijand op aarde bent. Terwijl op andere ogenblikken deze ogen je laten smelten. Je kat kijkt dan zo schattig dat je gewoon niet lang boos kunt blijven. Zelf niet nadat hij zojuist je nieuwe servies volledig geruïneerd heeft en je kleding van boven tot onder vol met kattenhaar laat zitten.

10. Liefde is enorm groot

De band tussen een kat en zijn baasje, of beter gezegd zijn personeel, is enorm sterk. De problemen die je kat je soms bezorgt, zullen dan ook niet opwegen tegen de bergen liefde die je van dit diertje krijgt. Je houdt dan ook het meest van dit harige, pluizige en vooral schattige diertje. Kijk hem nu bijvoorbeeld eens heerlijk liggen in de wasmand, op je pas gestreken zwarte broek die je vanavond dus niet meer kunt dragen op het feest. Dit aandoenlijk beeld tovert vast en zeker een brede glimlach op je gezicht

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…