Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die je oudere zus je nooit zal vertellen

Bram
3 min read

Als je de jongste bent in de familie moest je niet alleen naar je ouders maar ook naar je oudere zus luisteren. Soms had je het gevoel dat iedereen de baas over je was, maar wat is de andere kant van de medaille? Wij verhullen de geheimen die je oudere zus nooit tegen je zal vertellen.

1.Zij kreeg het harder de verduren

Ze was het eerste kind van je ouders voor een lange tijd. Je ouders waren nog maar net begonnen met opvoeden en wisten nog niet goed waar ze mee bezig waren. Omdat ze zoveel schrik hadden om fouten te maken waren ze erg streng. Toen jij kwam waren ze al veel meer ontspannen.

2.Ze kreeg vaak te horen dat ze de oudste is

Een oudere zus moet altijd de slimste zijn, zelfs als ze er geen zin in heeft. Je ouders verwachten van haar dat zij verantwoordelijk is, ook voor jou.

3.Ze probeerde een goed rolmodel te zijn voor je

Ook al was ze jong, ze probeerde zich te gedragen als een volwassene. Ze wist dat je naar haar opkeek.

4.Ze had veel plezier met je

Je oudere zus deed misschien alsof je kinderachtig was, eigenlijk had ze veel plezier met je. Je was haar ultieme excuus om eens lekker wild te doen.

5.Ze wist dat je fouten ging maken

Ze gaf je advies en deelde haar ervaringen. Maar ze wist dat je sommige dingen voor jezelf moest uitzoeken. Ze probeerde er altijd voor je te zijn als het mis liep.

6.Ze hielp je ouders om je beter te begrijpen

Soms moest ze onderhandelaar zijn als het nodig was. Zelfs als je geen gelijk had probeerde je zus te bemiddelen. Ze vertelde je ouders wat de reden was achter je gedrag.

7.Ze was ongerust als je ouder werd

Als je tiener werd gaf je oudere zus je tips over jongens, make-up en mode. Ze beantwoorde de vragen die je niet aan je ouders durfde te stellen.

8.Ze moest streng zijn voor je

Soms leek het alsof je zus je problemen niet erg vond. Maar ze was je eigenlijk aan het motiveren om sterker te worden. Deze strategie werkt soms beter dan medelijden.

9.Ze was soms helemaal in de war

Je ouder zus probeerde vele rollen. Soms moest ze je leraar zijn, andere keren je vriendin en soms je bodyguard. Het grootste deel van de tijd wist ze echt niet wat ze aan het doen was. Maar ondanks dat is het haar toch gelukt.

10.Ze is er altijd om je te helpen

Je oudere zus is de persoon die je altijd kan bellen in nood. Ze houdt van je zoals niemand anders in de wereld. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…