Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die je ouders nooit zullen begrijpen

Olivier
6 min read

Ze mogen noch zoveel levenservaring hebben… Deze 10 zaken zullen ze echt NOOIT begrijpen.

1. Berichten sturen is ook gewoon leuk 

Je ouders hebben er nog altijd een beetje moeite mee als je hen een berichtje stuurt, in plaats van gewoon langskomt of even belt. Ze vergeten waarschijnlijk dat het sturen van een berichtje vaak niet alleen handiger, maar dikwijls ook enorm leuk, is. Uiteraard voer je ook nog wel gesprekken face to face met vrienden als dat zo uitkomt. Toch blijft het toevoegen van emoji’s aan je berichten en online gesprekken erg leuk. Je kunt bovendien je creativiteit op deze manier zo heerlijk kwijt.

2. Je gaat met een ander dan je lief uit

In het verleden was het not done om uit te gaan met een ander als je in een relatie zat. Vandaag de dag echter is dit geen enkel probleem meer, behalve voor je ouders dan. Zo nu en dan is het gewoon heerlijk om eens met vriendinnen op stap te gaan. Je lief gaat toch ook regelmatig met een stel vrienden naar het café of naar een sportwedstrijd. Dit wil echter niet zeggen dat jullie niet smoorverliefd en dolgelukkig met elkaar zijn. Van elkaar houden betekent immers ook elkaar wat ruimte geven om eigen dingen te doen.

3. Gedrag op social media

Je ouders lijken het maar niet door te hebben dat ze niet hun eigen foto’s leuk moeten vinden op social media. Ook elke foto die jij op je profiel plaats hoeft echt niet altijd door je ouders geliked te worden. Je ouders lijken de do’s en don’ts van social media nooit te begrijpen. Wellicht dat je vader en moeder toch wat te oud zijn geworden om dit nog eens te leren. Ondertussen zit je er echter wel hard over na te denken om hen voor bepaalde posts op social media te blokkeren.

4. Niets is zoals op televisie

Je ziet je ouders al gruwelen als ze met je meekijken naar een dwaze reality show. Ze zijn als de dood dat je ook zo los bent over seks en vriendjes als op televisie wordt weergegeven. Hen ervan overtuigen dat ze zich hierover geen zorgen hoeven te maken, en dat je zo niet in elkaar zit, lijken ze maar moeilijk te kunnen geloven. Je vindt het dan wel leuk om er naar te kijken en erom te lachen, maar dat wil nog niet zeggen dat je zelf ook zo te werk gaat. Ernaar kijken is leuk, maar het zelf doen is een heel ander verhaal.

5. Moderne muziek is soms ook leuk

Je ouders snappen echt niet dat er bepaalde muziek uit je speakers schalt. Het betreft dan vaak moderne composities die meer weg hebben van een melodieuze drilboor, dan van een echte song. In sommige gevallen echter kan deze muziek precies dat zijn waar je even behoefte aan had. Hierbij kun je denken aan een avond waarop je te diep in het glaasje hebt gekeken terwijl je op stap bent met vrienden. Het ritme geeft dan immers ook het gevoel weer dat er zich later in je hoofd zal aandienen. Dat zijn echter zorgen voor morgen.

6. Jeugdherinneringen zijn irritant

Bepaalde, en dan in het bijzonder de extreem gênante, verhalen uit je kinder- of pubertijd wil je het liefst zo snel mogelijk vergeten. Je ouders echter vinden het geweldig om juist deze verhalen op te dissen als je vrienden langskomen of als je net je nieuwe lief hebt voorgesteld. Ze beseffen niet dat je je door deze verhalen behoorlijk opgelaten voelt. Met het schaamrood op je kaken probeer je dan ook uit alle macht het gesprek op een andere frequentie te brengen. Helaas vaak zonder al te veel succes.

7. Alcohol en drugs waren er vroeger ook al

Je ouders doen soms net alsof alcohol en drugs er in hun jeugd nog niet waren. Het misbruik van deze middelen is dan ook geen fenomeen van tegenwoordig. Wellicht dat je ouders zelf, in hun jongere jaren, niet vies waren van een groene sigaret. Je weet heus wel dat je niet zomaar iets moet gebruiken en dat je zeker maat moet weten te houden. Je ouders lijken dit echter totaal anders te zien en vinden het dan ook nodig om je voortdurend te blijven waarschuwen voor de gevaren van deze producten.

8. Harde muziek hoort er soms bij

Dat je het heerlijk vindt om zo nu en dan naar harde muziek te luisteren, zal wel nooit helemaal doordringen tot je ouders. Voor hen geldt alleen het feit dat dit schade aan je gehoororganen kan veroorzaken. Hierbij vergeten ze dat ze, toen ze jong waren, eveneens naar concerten en uitgaansgelegenheden gingen waar je elkaar niet kon verstaan door de luide muziek. Je weet heus wel dat deze harde muziek niet goed is voor je oren, maar deze hoort soms wel bij de beleving van een bepaald evenement. Op sommige plaatsen hoort het er nu eenmaal bij dat je in elkaar oor moet schreeuwen om iets duidelijk te maken.

9. Je bent zelfstandig

Voor je ouders zul je altijd een kind blijven en om die reden kunnen ze vaak niet begrijpen dat je dingen op je eigen manier wilt oplossen. Je kunt dan ook prima voor jezelf zorgen. Dit neemt echter niet weg dat je je ouders helemaal niet meer nodig hebt. Natuurlijk zul je bij je ouders aankloppen, bijvoorbeeld als je weer eens krap bij kas zit, of als je pa je op moet halen bij een vriendin omdat het openbaar vervoer het weer eens een keer laat afweten. Maar om nu te zeggen dat je ouders je leven nog in mogen richten gaat toch echt te ver.

10. Je onbegrip over hun leven vroeger

Voor je ouders is het lastig te begrijpen dat je niet snapt hoe zij het vroeger overleefd hebben. Ze hadden namelijk nog geen beschikking over essentiële zaken, zoals internet, een smartphone of een routeplanner met GPS. Je begrijpt totaal niet hoe zij het klaarspeelden om hun vrienden weer terug te vinden op een festival. Ook hun weg vinden in een vreemde stad voor jou een groot raadsel. Verder kun je je niet voorstellen dat je, zelfs met slecht weer, geen kleren zou kunnen kopen zonder door en door nat of koud te worden. Eigenlijk waren je ouders best bikkels dat ze deze horror hebben weten te overleven

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…