Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 herkenbare situaties die je zeker zal herkennen bij het stijlen van je haar!

Bram
5 min read

10 herkenbare situatie die elke vrouw kent bij het stijlen van hun haar

1. Haaraccessoires zakken uit 

Op het moment dat je tijdens het stijlen van je haar accessoires, zoals bobbypins of clipjes, gebruikt dan kunnen deze al snel weer uitzakken. In sommige gevallen zal de eerste zelfs alweer uit zijn gezakt nadat je de tweede hebt bevestigd. Er is eigenlijk geen beginnen aan, maar toch wil je het voor elkaar krijgen om je haar net zo te stijlen als al die beroemdheden in de modebladen. Het komt dan ook regelmatig voor dat je uren met je haar zit te prutsen en dan uiteindelijk toch maar besluit het op te steken.

2. Steil haar is lastig te stijlen 

In tegenstelling tot wat veel mensen met krullend haar denken, is het stijlen van steil haar behoorlijk lastig. Het in model brengen van steil haar is dan ook even moeilijk als het modelleren van een krullenbol. In sommige gevallen is het stijlen van krullen zelfs makkelijker omdat de accessoires die je wilt gebruiken daar wat langer in blijven zitten. In steil, en vooral ook fijn, haar zullen deze juist erg snel uitzakken zodat je weer opnieuw moet beginnen.

3. Heb je je haar gestijld?

Iedereen die regelmatig het haar stijlt, kent vast wel van die mensen die, zelfs na jaren, nog vragen of je je haar gestijld hebt. Gek wordt je van dit soort vragen omdat iedereen wel kan bedenken dat je haar niet zomaar in dit model verandert. Je wordt dan ook niet wakker met je haar in dit model. Je hebt er zelfs uren werk in gestoken en kunt behoorlijk gefrustreerd raken als iemand ook maar denkt dat dit vanzelf is gegaan.

4. Je oren steken door je haar heen

Een van de meest frustrerende dingen die je kan overkomen als je je haar stijlt, is dat je oren door je haar heen steken. Je haar zit dan weliswaar perfect, maar opeens floepen daar je oren zomaar tussenuit. Het werk dat je in je kapsel hebt gestoken, is daardoor als verloren te beschouwen. Gefrustreerd begin je dan maar aan een tweede, of zelfs derde, poging om je haar te stijlen en je oren binnenboord te houden.

5. Uitzakkende krullen

Het zetten van krullen kan een behoorlijk omvangrijke klus zijn. Het is dan ook erg frustrerend als deze krullen al binnen een half uur weer uit je haar zijn gezakt. Er zal dan vaak niets anders opzitten dan opnieuw te beginnen met stijlen. De enige andere optie die je hebt is immers alle krullen eruit borstelen en met steil haar de dag voort te zetten.

6. Je haar in een paardenstaart

Op het moment dat je je haar graag in een paardenstaart wilt doen, dien je daar vooraf goed over na te denken. Wanneer je namelijk je haar in eenmaal in een paardenstaart hebt gedaan dan zal er daarna een 'deuk' in te zien zijn. Als je later het elastiekje uit je haar haalt, zul je er dus belachelijk uitzien. Beter ben je dan ook zeker van het feit dat je je haar heel de dag in een staart wilt dragen.

7. Volume aanbrengen is lastig

Door middel het stijlen meer volume in je haar brengen, is iets dat veel tijd en oefening vergt. De meeste vrouwen zullen dan ook altijd behoorlijk gefrustreerd raken als er weer een poging is mislukt. Hoewel er een heleboel producten in de handel verkrijgbaar zijn die beloven dat ze je haar meer volume geven, lukt het je vrijwel nooit om een goed resultaat te bereiken. In veel gevallen eindigt een dergelijke poging dan ook in het opsteken van het haar of het maken van een knotje.

8. Vet haar

De meeste producten die je nodig hebt om je haar te stijlen, zullen ervoor zorgen dat het snel vettig wordt. Vet haar is iets waar de meeste vrouwen echter niet op zitten te wachten. Haar dat vettig is, heeft namelijk minder volume en ziet er onverzorgd uit. Je haar in model brengen, en in het bijzonder ook enige tijd in model houden, valt echter niet mee zonder dat je dergelijke producten hebt gebruikt. Een hopeloze situatie dus.

9. Je haat de wind

Na een lange tijd met je haar in de weer te zijn geweest, zit je er echt niet op te wachten dat binnen een ommezien je kapsel weer geruïneerd is. Om die reden is de wind je grootste vijand. Het lijkt echter wel of dat, elke keer als je je haar goed in model hebt weten te krijgen, er altijd een behoorlijke wind opsteekt. Na een paar minuten is al je intensieve arbeid dus voor niets geweest en zie je er uit als een ragebol in zijn slechtere dagen.

10. Goede stijling 

Er zijn van die dagen waarop je haar geweldig goed zit. Hoe dit zo heeft kunnen komen is echter een raadsel. Dikwijls heb je geen enkel idee waar het aan kan liggen. Je hebt dan bijvoorbeeld geen bijzondere producten gebruikt of je haar anders gestijld. Opeens zal het fantastisch en dat is voor het moment het belangrijkste wat telt. Als je haar goed zit, moet je daar gewoon van genieten zolang het kan. Voor je het weet belandt je immers in een regenbui of storm en loop je rond als een verwilderde bosheks

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…