Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 nachtmerries voor elke pretparkliefhebber

Olivier
6 min read

Heb jij er ook een hekel aan?

1. Jengelende kinderen

Een dagje pretpark zou een leuk familie-uitje moeten zijn, maar als je het gejengel en gejank van sommige kleintjes moet geloven, hadden ze beter thuis kunnen blijven. Hun gehuil en gezeur is vaak zo hartverscheurend dat je wel moet kijken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Verder is het gegil van deze kinderen vaak een marteling voor je trommelvliezen zodat je zelfs gaat overwegen deze kinderen een echte reden voor een huilbui te bezorgen. Het gejengel en gedrein van sommige kinderen drijft niet alleen alle andere wachtenden tot waanzin, maar zeker ook hun ouders die van alles en nog wat uit de kast moeten trekken om hun kroost weer tot bedaren te brengen. Helaas blijken zelfs de meest heerlijke snoepjes of de meest fantastische beloftes niet de juiste remedie om dergelijke kleine drammertjes weer stil te krijgen.

2. Extreem lange wachttijden

Op het moment dat je een populair pretpark bezoekt, weet je bijna zeker dat je regelmatig in een lange wachtrij zult belanden. Zodra je echter op een topdag aanwezig bent, kunnen de wachttijden echter extreem lang zijn. Dikwijls sta je op dit soort dagen dan ook langer in de rij te wachten, dan dat je in attracties doorbrengt. Zelfs voor de toiletten is het dan vaak een behoorlijke tijd wachten voordat je aan de beurt bent. Een dagje pretpark betekent dan meestal dat je een groot deel van de dag op je beurt hebt moeten wachten.

3. Mensen die voor willen kruipen

Of er nu lange wachttijden zijn of niet, er zullen altijd mensen blijven die denken dat ze zonder problemen voor kunnen kruipen. Ze kruipen onder afzettingen door of gebruiken de smoes dat ze bij het groepje een heel stuk verderop in de wachtrij horen. Door deze mensen echter voor te laten wordt de tijd die je zelf moet wachten nog langer. Iedereen moet op zijn beurt wachten, dus ook voor deze voorkruipers geldt gewoon achteraan de rij aansluiten en niet zeuren of vals spelen.

4. Rommel in de wachtrij

Wachten is voor niemand leuk, maar om dan een spoor van rommel achter te laten is weer een heel ander verhaal. Zo heb je bijvoorbeeld artistiekelingen die menen dat ze de wachtrij kunnen opleuken met hun stukken kauwgum, vieze zakdoekjes, blikjes en andere verpakkingen van etenswaren die zij tijdens het wachten hebben gebruikt. Zelfs als er langs het wachttraject volop afvalbakken zijn geplaatst, zullen er nog altijd mensen zijn die denken dat ze hun afval gewoon kunnen laten vallen. Anderen vinden het helemaal geweldig om hun kauwgom overal aan en onder te plakken.

5. Foto’s in de darkride

Iedereen heeft ze vast wel eens gezien: amateurfotografen die foto’s met flits maken als ze in een darkride zitten. Dit is bijzonder hinderlijk voor de andere bezoekers omdat zij dan minder, of zelfs helemaal niet, van het darkride-effect kunnen genieten. Dat deze attracties altijd zo slecht verlicht zijn is juist de kick. Flitsende fotografen beseffen blijkbaar niet dat het om die reden niet de bedoeling is om dit te verpesten. Na afloop hoor je hen soms zelfs klagen dat het binnen te donker was om leuke foto’s te maken.

6. Voorzeggen van gesproken tekst van een attractie

Er zullen altijd van die mensen blijven die er genoegen in scheppen om gesproken teksten voor te zeggen bij bepaalde attracties. Dit zijn waarschijnlijk ook de mensen die dergelijk gedrag vertonen in een cinema, thuis en overal waar ze hier de kans voor krijgen. Door deze akelige eigenschap hoor je de tekst van een attractie vaak meerdere keren achtereen en uit allerlei hoeken komen. Heel erg irritant dat deze mensen niet gewoon hun mond kunnen houden. Hun stemmen passen in de regel namelijk buitengewoon slecht bij de tekst die speciaal bedoeld is voor de betreffende attractie waardoor ze beter hun mond kunnen houden.

7. Overal kinderwagens

Een dagje naar een pretpark is vaak synoniem aan het lopen van een hindernisbaan tussen talloze kinderwagens. Bij elke in- en uitgang van attracties staan immers massa’s karretjes waarin kinderen, maar eveneens koelboxen en rugzakken, worden vervoerd. Sommige ouders plaatsen de kinderwagens bovendien zo dat er niemand meer op een normale manier kan passeren. Het enige dat voor deze mensen lijkt te tellen is dat ze hun kind er zo snel mogelijk uit kunnen halen om vervolgens direct door te hollen naar de attractie. Even de kinderwagen opzij zetten is er dan ook vaak niet bij.

8. Brakende mensen in attracties

Sommige mensen zijn een kei in zichzelf overschatten. Zij stappen dan ook zonder enige schroom in attracties waar hun maag echt niet tegenop is gewassen. Helaas komen ze pas tijdens de achtbaanrit erachter dat ze beter even hadden gewacht voordat ze hieraan begonnen. Nu zit heel het karretje, en vaak ook een aantal andere bezoekers, onder hun maaginhoud. De mensen in de wachtrij zullen bovendien ook nog wat langer moeten wachten omdat alles voor de volgende rit weer moet worden schoongemaakt.

9. Onzindelijkheid in attracties

Naast brakende mensen in attracties kan het je ook gebeuren dat je in een karretje stap dat juist is bevuild door iemand die beter een luier had gedragen. Je zit dan werkelijk in de urine of de ontlasting van iemand die zich behoorlijk heeft vergist in de impact van de betreffende attractie. Op die manier kun je dus ook een natte broek krijgen als er geen water aan de attractie te pas komt. Dit is waarschijnlijk het meest smerige dat je tijdens een dagje pretpark kan overkomen.

10. Defecten aan attracties

De grootste nachtmerrie van een fervent pretparkbezoeker is dat er attracties defecten gaan vertonen. Hierbij kun je denken aan achtbanen die blijven steken of karretjes die losraken van een attractie. De gedachten alleen al aan een ongeval als gevolg van een falende attractie zorgt al voor klotsende oksels. Toch stap je steeds weer, uiterlijk onbewogen maar inwendig wel een beetje angstig, in die stoere achtbaan. Voor je vrienden toegeven dat je bang is namelijk geen optie. Na elke rit kun je gelukkig weer opgelucht ademhalen en lachend zeggen dat het allemaal toch eigenlijk best meeviel.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…