Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om te leven zonder stress

Milan
4 min read

Stress: niemand wil het, maar iedereen heeft het. En dat is ook geen wonder. Vrijwel iedereen heeft een druk leven met veel verantwoordelijkheden en verplichtingen. Speciaal voor jou hebben we daarom 10 geweldige tips verzameld. Deze tips kunnen je helpen om de stress uit jouw leven te bannen.

  1. Maak dagelijks een wandelingetje

Heb je het gevoel dat je voortdurend bezig met van alles en nog wat? Misschien is het tijd om eens wat meer rustmomenten in te plannen. En dat hoeft niet heel ingrijpend te zijn. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks een wandelingetje maken van een kwartier. Dat zorgt voor een ontspannen gevoel en je kunt je hoofd even ‘leeg’ maken.

  1. Doe eens een dutje

Is alle stress je teveel en ben je uitgeput? Dan kun je best eens wat extra rust pakken. Door het doen van een dutje bijvoorbeeld. Het is wetenschappelijk bewezen dat een dutje van maximaal een half uur heel heilzaam is.

  1. Verlaag je tempo

Ben je de hele dag door aan het rennen? Waarom eigenlijk? Veel dingen kun je best in een wat rustiger tempo doen. En omdat je wat meer de tijd neemt om bepaalde dingen te doen ben je waarschijnlijk ook wat beter voorbereid. Hierdoor gaan dingen minder snel mis. En zo sla je twee vliegen in één klap.

  1. Ban ‘energievreters’ uit je leven

Zijn er in je omgeving bepaalde mensen die je veel energie kosten?. Soms is het in het belang van je eigen gezondheid en geluk beter om zulke ‘energievretende’ mensen uit je leven te bannen. Dus vraag jezelf eens af of deze mensen echt iets toevoegen aan je leven.

  1. Zorg voor een opgeruimde omgeving

Is je huis of werkomgeving erg rommelig? Dan kan dit ongemerkt toch aardig wat stress opleveren. Denk maar eens aan al die keren dat je je sleutels kwijt bent. Ruim je omgeving dus op en zorg dat alle belangrijke zaken een vaste plek hebben. Dan ben je nooit iets kwijt en heb je ook meer rust in je hoofd.

  1. Voorbereiding is het halve werk

Veel stress komt voort uit het feit dat we dingen uitstellen en op het laatste moment nog even willen doen. Hierdoor is er weinig marge voor fouten of vergissingen. Het is veel verstandiger om op tijd te beginnen met het voorbereiden van belangrijke zaken. Hiermee kun je heel wat stress vermijden.

  1. Accepteer dat je niet alles onder controle hebt

Ben je een echte control freak? Dan is de kans groot dat je ook veel stress ervaart. Dat komt omdat je voortdurend bezig bent met ervoor zorgen dat dingen niet misgaan. Maar omdat het leven nu eenmaal niet perfect is zal je er nooit helemaal in slagen om alles in de hand te houden. Het is daarom beter om af en toe dingen los te laten. Veel dingen komen ook wel op hun pootjes terecht zonder dat jij je er druk om maakt.

  1. Doe eens iets voor jezelf

Ben je altijd bezig met het plezieren van anderen? Misschien is het tijd om eens te doen wat belangrijk is voor jóu. Verwen jezelf eens door bijvoorbeeld een half uurtje in de tuin te gaan liggen, een boek te lezen in bad of iets anders waar jij je prettig bij voelt. Jij bent immers ook belangrijk.

  1. Pas je levensstijl aan

Zijn er bepaalde zaken in je leven die je voortdurend veel te veel stress op leveren? Breng deze dan in kaart. Wellicht kun je hier dan wat aan doen door een paar radicale veranderingen. Misschien moet je op zoek gaan naar werk wat je écht leuk vindt of waar je minder stress van ondervindt. Ook kan het tijd zijn om eens van omgeving te veranderen of bepaalde relaties te verbreken.

  1. Zorg goed voor je zelf

Ben je druk, druk, druk en heb je geen tijd om eens naar de kapper te gaan, fatsoenlijk te eten of je eens lekker op te tutten? Jammer, want juist als je veel stress hebt is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Kijk dus eens wat vaker in de spiegel en zorg dat je goede voeding binnen krijgt. Want als je beter voor je zelf zorgt, voel je je uiteindelijk ook beter.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…