Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 zaken die mannen ALTIJD doen als ze ziek zijn

Bram
6 min read

1. Een man zal zich ziek gedragen

In tegenstelling tot een groot aantal vrouwen zal een man zich, als hij ziek is, ook ziek gaan gedragen. Je hoort hem bijvoorbeeld voortdurend kermen en kreunen. Hij zal zich loom en lusteloos gedragen en het liefst in bed of op de bank rondhangen. Alle bewegingen die hij maakt, zullen voor de omgeving duidelijk hoorbaar zijn. Een man kan erg duidelijk laten zien dat hij zich niet lekker voelt, van echt ziek zijn hoeft dan geeneens sprake te zijn. Vaak merk je dit eveneens aan de talloze papieren zakdoekjes die overal verspreid liggen. De man voelt zich namelijk te ziek om deze op te ruimen na het gebruik. Een echt heel smerige aanblik waar je bovendien de kans op besmetting alleen maar groter door maakt.

2. En zieke man kan niets meer zelf

Op het ogenblik dat een man zich niet lekker voelt, dus wanneer hij nog niet eens echt ziek is, gaat zich enorm afhankelijk opstellen. Hij hangt maar een beetje en verwacht dat je hem zijn natje en zijn droogje komt brengen. Zelfs een kopje thee zetten en een boterham smeren lukt opeen niet meer als hij zich niet helemaal fit voelt. Bovendien zal hij, door de afgenomen eetlust, vaak ook erg kieskeurig zijn aan alles wat je hem voorzet. Alleen zijn meest favoriete hapjes wil hij in een dergelijk geval wel proberen op te eten. Maar alleen omdat je dit van hem vraagt, en vaak erg aandringt, en zeker niet omdat hij daar echt zin in heeft.

3. Iedereen moet weten dat hij ziek is

Een zieke man vindt zichzelf vaak zo zielig dat hij dit direct met iedereen wil delen. Op social media zul je dan ook snel posts terugvinden waarin hij meldt dat hij niet helemaal in orde is. Maar ook als je een zieke man belt, zal hij je in geuren en kleuren vertellen wat hem mankeert en hoe ernstig hij eraan toe is. Wanneer je vraagt of hij een arts heeft gewaarschuwd dan krijg je echter als antwoord dat dit helemaal niet nodig is. Dokters hebben immers al zoveel te doen en hij zal op eigen kracht ook wel beter worden.

4. Medelijden maakt hem nog zieker

Als je een zieke man vertelt dat hij er erg beroerd uitziet, dan zul je merken dat zijn klachten in no time sterk toe zullen nemen. Hij zal zich zieker gaan gedragen en in sommige gevallen zelfs meer klachten krijgen. Wanneer je hem immers vertelt dat hij er slecht uitziet, dan moet er dus wel meer aan de hand zijn dan alleen die verkoudheid. Misschien is het toch handig om eens een arts te verwittigen. Door te veel medelijden te tonen voor een zieke man zul je in de regel de situatie alleen maar erger maken. Beter spreek je hem moed in zodat hij snel weer zal zijn opgeknapt.

5. Hij ligt heel de dag op bed

Een man die zich ziek voelt, zal veel eerder dan een vrouw in zijn bed gaan liggen. De huishoudelijke taken die hij eventueel op zich heeft genomen, kunnen immers ook wachten tot later. Voor hem is essentieel dat hij goed uitziekt. In de regel kan dat alleen door de nodige (bed)rust en goede zorgen van mensen uit zijn directe omgeving

6. Klagen, klagen en nog eens klagen

Op het moment dat een man zich ziek voelt, dan zal dit dikwijls leiden tot een enorme klaagzang. Hij heeft het immers zo zwaar omdat zijn neus verstopt zit, zijn keel pijn doet en ook zijn spieren niet helemaal meewerken. Bij elke beweging die hij maakt zal hij duidelijk kenbaar maken dat zijn lichaam niet in optimale conditie is. Heel de dag door krijg je bovendien te horen dat hij niet alleen ziek is, maar ook allerlei pijntjes en kwaaltjes heeft. Een zieke man kan je bijvoorbeeld tot in detail vertellen wat er zich in zijn zieke darmen afspeelt. Je vraagt je dan ook regelmatig af of een zieke man niet doodmoe wordt van zijn eigen geklaag.

7. Medicijnkast wordt geplunderd

Zodra een man ziek is, zal de inhoud van de medicijnkast al snel zijn geslonken. Naast de paracetamolletjes zullen ook de neusspray, de zuigtabletten tegen keelpijn en de diarreeremmers regelmatig in worden genomen. Elk symptoom dat zich voordoet wordt door een zieke man dan ook direct de kop ingedrukt. De situatie even aanzien en hopen dat je afweersysteem de ziektekiemen weet te tackelen, is er bij de meeste zieke mannen immers niet bij.

8. Huisbezoek bij de huisarts aanvragen

Een zieke man voelt zich in de regel extreem ziek. Zo ziek zelfs dat hij niet naar de huisarts toe kan gaan om zich te laten onderzoeken. Beter is het dat de huisarts op huisbezoek komt en hem daar aan een grondig lichamelijk onderzoek onderwerpt. Er dient dan echter wel altijd iemand in huis aanwezig te zijn die de deur voor de arts kan openen. Mannen zijn doorgaans te ziek om hun bed uit te komen als de huisarts zijn opwachting maakt.

9. Gamen kan wel

Hoe ziek een man vaak ook is, hij zal in een heleboel gevallen wel in staat zijn om te gamen. Indien je hem hierop aanspreekt dan heeft hij vaak als excuus dat hij zich dan wat beter voelt. Door te gamen lijkt een man zijn ziek zijn als het ware helemaal te vergeten. Op het moment echter dat er een arts of een goede vriend op de stoep staat, verandert hij op slag weer in dat zielig hoopje mens. Een heel wonderbaarlijk fenomeen om te zien.

10. Slapen, slapen en nog eens slapen

Wanneer een man ziek is, lijkt hij heel de dag alleen maar te slapen. Toch valt het je op dat hij ook van tijd tot tijd bezig is op social media en op zijn spelcomputer. Erg vreemd want zodra je de kamer binnenkomt, lijkt hij erg vast in slaap te zijn en moet je enorm veel moeite doen om hem te bewegen om iets te eten of te drinken. Indien zijn vrienden op de stoep staan, lijkt een zieke man als bij toverslag te zijn genezen, zeker als je de kamer even hebt verlaten. Je hoort hem dan volop vertellen wat hij allemaal mankeert en hoe ernstig hij er aan toe denkt te zijn.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…