Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 herkenbare momenten voor iedereen die niet alles lekker vindt

Olivier
5 min read

Je steeds moeten verdedigen als je iets niet lukt… Niets minder leuk dan dat! 

1. Altijd al een moeilijke eter

Als kind lustte je eigenlijk ook al niet veel. In die tijd probeerden je ouders echter om je op allerlei slinkse manieren bepaalde dingen toch te laten eten. Zo werden veel groentes bijvoorbeeld verwerkt tot een soepje of een stamppot zodat je deze ongemerkt toch binnenkreeg. Ook deden je ouders spelletjes om je aan het eten te krijgen. Telkens weer moest de auto de garage weer in of moest je nog een hapje doen voor oma, de kat of zelfs je knuffelbeer.

2. Schuiven met je eten

Om de schijn op te houden dat je druk bezig was om je bord leeg te eten, schoof je voortdurend het voedsel heen en weer. Daarbij legde je alles dat je niet lustte op de rand van je bord. Deze rand kreeg daardoor het uiterlijk van een kunstwerk van groente en andere voedingsmiddelen die je niet wilde eten. Met een beetje geluk lukte het je zelfs bepaalde dingen naast je bord te deponeren zonder dat dit direct in de gaten liep.

3. Proeven van nieuwe dingen hoort erbij

In je kindertijd kon je je nog gemakkelijk verschuilen achter de zin: dat lust ik niet, maar naarmate je ouder werd, is deze techniek minder bruikbaar geworden. Vandaag de dag wordt dan ook van je verwacht dat je tenminste wat proeft van alles dat op je bord ligt. Wanneer je toch onder het eten van bepaalde voedingsmiddelen uit wil komen, dan zit er weinig anders op dan een zogenaamde allergie te verzinnen. Vervolgens kun je alleen maar hopen dat er niemand aanwezig is die weet dat een dergelijke allergie eigenlijk niet bestaat.  

4. Onbekend is onbemind

Al het eten dat je niet kent daar begin je liever niet aan. Ook als eten er te groen of ongewoon uitziet, sla je liever een keertje over. Je weet namelijk maar nooit wat er nu weer op je bord is beland. Voor je het weet ligt er misschien wel iets op je te wachten dat echt gezond is. Daar kun je gewoon niet aan beginnen. Wat de boer niet kent dat eet hij immers niet.

7. Gruwelen bij anderen

Op het moment dat andere mensen zich tegoed doen aan een smoothie met bijvoorbeeld spinazie dan voel je je maag gewoon omdraaien. Ook wanneer iemand met smaak ander groen voedsel verorbert reageer je vaak vol afgrijzen. In de regel zal dit wel vaak enkele geïrriteerde blikken opleveren. Maar ach, beter boze blikken toegeworpen krijgen dan dit goedje naar binnen moeten werken.

8. Kleine diertjes eten is not done

Je moet er echt niet aan denken om bijvoorbeeld mosselen, of andere kleine diertjes, te eten. Je wordt al misselijk bij de gedachte dat je deze glibberige griezels in je mond moet stoppen. Gelukkig geloven mensen je als je zegt dat je het zielig vindt voor deze diertjes om ze op te eten. Daarnaast kun je je vaak verschuilen achter een allergie voor zeevruchten.

9. Een etentje is angstaanjagend

Op het moment dat iemand je uitnodigt voor een etentje dan krijg je het direct al Spaans benauwd. Je voelt je in een hoek gedreven en zou het liefst direct de uitnodiging afslaan. Dapper vraag je echter wat er dan wel op het menu zal staan. Het is echter niet aardig om een etentje af te slaan nadat je te horen hebt gekregen wat de pot schaft. Dit betekent dus dat je al dagen van tevoren aan zit te hikken tegen het eten van de fameuze paella van je beste vriend.

10 Appelmoes en sausjes

Op het ogenblik dat je niet meer onder een etentje uit kunt dan schep je gewoon bergen appelmoes of een sausje op je bord. De dingen die je eigenlijk niet lekker vindt zullen dan een stuk minder opvallen. Bovendien zal het voedsel dat je niet lekker vindt zo gemakkelijker naar binnen glijden. Even doorbijten en je bord is in een ommezien weer leeg. Hierna kun je de achtergebleven smaak uit je mond spoelen met het water dat op tafel staat.

11. Uit eten gaan is een hel

Vrienden en familie zitten er niet op te wachten om met je uit eten te gaan. Jij bent immers degene die steeds weer moeilijk gaat doen. Je wilt bijvoorbeeld gerechten altijd net even anders dan ze op de kaart staan. En na het proeven van je eten dan blijkt het toch niet te voldoen aan je verwachtingen. Je lijkt alleen te kunnen genieten van de drankjes als jullie uit eten gaan.

12. Iedereen overdrijft

Ondanks dat je regelmatig te horen krijgt dat je je niet aan moet stellen als het op eten aankomt, vind je zelf dat het allemaal wel meevalt. Het is echt niet zo erg als iedereen je wil doen geloven. Je lust namelijk best veel. Denk maar eens aan: frieten, pizza, pannenkoeken, tosti's en zelfs bepaalde soorten gebak. Thuis weet je immers altijd wel iets te vinden om je eetlust te stillen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…