Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 Redenen om nog niet aan kinderen te beginnen

Bram
7 min read

1. Kinderen zijn brutaal

Vandaag de dag zijn er vrijwel geen kinderen meer te vinden die geen grote mond geven aan volwassenen. Het maakt daarbij vaak niet uit of een kind tegen ouders, grootouders of vreemden spreekt vaak gebeurt dit op een brutale manier. Ook de woorden die kinderen tegenwoordig gebruiken zijn niet om over naar huis te schrijven. Schuttingtaal en vloeken worden zonder blikken of blozen door zelfs de jongste kinderen gebezigd. Hier wil je toch niet aan meewerken door een kind op de wereld te zetten.

2. Kinderen vallen je zomaar in de rede

De meeste kinderen hebben de vervelende eigenschap dat zij je voortdurend in de rede vallen. Ze onderbreken dan ook gesprekken tussen volwassenen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Op hun beurt wachten is zeker niet meer in de mode bij de jeugd. Zonder eerst toestemming te vragen eisen ze je aandacht op en ratelen hun verhaal in één adem af. Je krijgt, als volwassene, nauwelijks nog een kans om er een woord tussen te krijgen. Laat staan ze tot stilte te manen.

3. Kinderen luisteren nooit

Of je een kind nu de les wilt lezen, of een leuk verhaaltje wilt vertellen, het zal nauwelijks naar je luisteren. Je woorden lijken het ene oor in en het andere oor direct weer uit te gaan. Nadat je je verhaal gedaan hebt kan een kind je dan ook aankijken met een blik van: waar heb je het over! Luisteren is een kunst waar kinderen dan ook zeker geen kaas van hebben gegeten.

4. Kinderen zeuren altijd

Wat je ook voor een kind bedenkt het zal altijd wat te zeuren hebben. Dat leuke cadeautje dat je hebt gekocht, is niet het juiste en dat heerlijke ijsje heeft nu net de verkeerde smaak. Maar ook als kinderen moeten gaan slapen dan kun je rekenen op gezeur. Ze zijn nog lang niet moe en willen nog niet naar bed. Ze hebben opeens nog honger en dorst of krijgen spontaan last van allerlei kwaaltjes, zoals buikpijn, hoofdpijn en misselijkheid.           

5. Kinderen zijn egoïstisch

Kinderen zien zichzelf als de belangrijkste persoon op aarde. Iets met een ander delen is er dan ook meestal niet bij. Zelfs niet als zij iets niet meer nodig hebben, gunnen ze het een ander meestal niet. Om die reden pakken ze spullen van elkaar af en eigenen zich bovendien dingen van anderen toe. Dit leidt dan ook steevast tot conflicten en ruzies onderling.

6. Kinderen zijn luidruchtig

Kinderen kun je overal direct ontdekken waar je je ook bevindt. Je hoeft alleen maar op de herrie af te gaan die zij produceren. Niet alleen vinden veel kinderen het nodig om tijdens hun spel te schreeuwen en te gillen, maar ook op momenten dat zij hun zin niet krijgen. Een kind dat rustig in een hoekje zit te spelen is dan ook een zeldzaamheid. Bij alles wat ze doen lijken kinderen bovendien geluid te moeten maken, zelfs op plaatsen dat er veel waarde wordt gehecht aan stilte.

7. Kinderen kosten bergen geld

Het grootbrengen en opvoeden van een kind kost een heleboel geld. Al voordat een kind geboren is dien je bijvoorbeeld al je spaarvarken te slachten om een babyuitzet aan te kunnen schaffen. Verder zal een kind gaan groeien en telkens nieuwe kleding en schoenen nodig hebben. Ook speelgoed zul je aan moeten passen aan de leeftijd van een kind. Van tijd tot tijd moet je daar dus ook bergen met geld aan spenderen. En wat te denken aan schoolspullen en contributies van allerlei clubs en verenigingen waarvan een kind lid wil worden.

8. Kinderen zijn onbezonnen

Het onbezonnen gedrag van kinderen kan ouders werkelijk tot waanzin drijven. Niet echt vreemd als je weer eens een kind van de bovenste plank van je boekenkast moet zien te krijgen zonder dat het, met boeken en al, op de grond belandt. Of je, als ouder, aangesproken wordt door een buurtbewoner dat je kind weer eens met vuur heeft gespeeld ten koste van de nieuwe auto van deze beste man. Je begint steeds beter te begrijpen waardoor je ouders en grootouders al op een relatief jonge leeftijd grijze haren kregen. Het onbezonnen gedrag van een kind kost je dan ook vaak jaren van je leven.

9. Kinderen zijn tegendraads

Als ouder wil je je kind een goede opvoeding geven, maar het eigenwijsje denkt daar meestal anders over. Zelfs al op jonge leeftijd denkt een kind alles namelijk veel beter te weten dan zijn ouders. Zodra je zegt links, dan wil een kind meestal naar rechts. Kinderen zijn dan ook bijzonder tegendraads te noemen. Iets aannemen van een volwassene is er in de regel niet bij. Pas wanneer het kind door ondervinding wat wijzer is geworden, zal het bepaalde onnozele dingen voortaan uit zijn hoofd laten.

10. Kinderen hebben veel aandacht nodig

In tegenstelling tot een goudvis of een stelletje kippen hebben kinderen op een dag veel aandacht nodig. Je kunt een kind nu eenmaal niet in een box plaatsen met wat speelgoed, eten en drinken om het vervolgens heel de dag zichzelf te laten vermaken. Heel de dag door wil een kind namelijk door een volwassene geamuseerd worden met bijvoorbeeld een verhaaltje, een liedje of een spelletje. Je wordt hier werkelijk doodmoe van, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig ook crèches, dagverblijven en scholen.

11. Kinderen beroven je van veel vrijheden

Spontaan met vrienden of vriendinnen op stap gaan, is er niet meer bij als je de zorg voor een kind hebt. Je dient dan immers eerst te zorgen voor een oppas waarbij je je kind met een gerust hart achter kunt laten. Ook uitslapen in het weekend wordt door de aanwezigheid van een kind onmogelijk gemaakt. Om een uur of zeven wil het immers al uit bed. Je dient dan dus op te staan en je kind te verzorgen en te vermaken voor de rest van de dag.

12. Kinderen zorgen voor slapeloze nachten

Zowel kleine- als grote kinderen kunnen een behoorlijke aanslag betekenen op je nachtrust. Zo zal een baby nog enige tijd ’s nachts gevoed willen worden, peuters en kleuters je wakker kunnen houden omdat ze een kinderziekte onder de leden hebben en pubers niet op tijd thuis komen van een avondje stappen. Een oud gezegde luidt dan ook: kleine kinderen zijn kleine zorgen, grote kinderen zijn grote zorgen. Dus bedenkt goed waar je aan begint als je je kinderwens in de praktijk wilt brengen en je leven verder invulling wilt geven.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…