Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 redenen waarom het SUPER is om in België te wonen

Olivier
6 min read

België is om vele redenene fantastisch om in te wonen. Je mag best trots zijn dat je een Belg bent… Wij hebben de 12 redenen opgesomd waarom dat zo is.

1. Afstanden lijken groter dan ze zijn

Een relatief korte afstand lijkt in België soms niet te doen. Om het land te doorkruisen ben je in werkelijkheid maar ongeveer drie uur kwijt, als je tenminste niet in één van de files belandt, toch vinden het gros van de Belgen dit haast een wereldreis. Wanneer een Belg dan ook een keer naar de andere kant van het land moet reizen, zul je dan nog lange tijd aan moeten horen. Iedereen die het horen wil zal op de hoogte worden gebracht van deze barre tocht. Belgen zijn nu eenmaal niet zo blij met het verlaten van hun vertrouwde omgeving. Om die reden lijkt elke afstand onoverbruggelijk. Dit betekent waarschijnlijk dat elke plek in België ideaal is om te wonen.

2. Overal is werk te vinden

Hoewel het overbruggen van relatief grote afstanden voor de meeste Belgen not done is, zijn zij wel bereid om voor werk naar de middle of nowhere te reizen. Met deze grotere woon–werkafstand hebben de meeste inwoners van ons land dan weer weinig moeite. Bovendien willen de meeste Belgen bijvoorkeur dicht bij familie en vrienden blijven wonen. De reistijd tot hun werk nemen zij dan ook vaak voor lief. Een vriend bezoeken die een twintig kilometer verderop woont, zal daarentegen wel tot een hoop geklaag leiden.

3. Goede balans tussen werk en privé

De balans tussen werk en privé is in België echter wel in orde. Ons land is dan ook bijzonder goed ontwikkeld met slechts een geringe hoeveelheid eigen grondstoffen. Toch kun je in België carrière maken maar eveneens een uitstekend privéleven opbouwen. De balans tussen werk en privé worden door allerlei faciliteiten van bedrijven en instellingen in evenwicht gehouden. Zo kun je bijvoorbeeld dichtbij huis blijven om te werken en/of een poosje vrij nemen om bijvoorbeeld voor een familielid te zorgen. Bovendien kent België een uitstekend sociaal zekerheidsstelsel. Zo kun je naast je werk ook voldoende tijd mate familie en vrienden doorbrengen.

4. Een waar winkelparadijs

Verspreid over België vind je talloze winkelcentra en winkelstraten. Hoewel de winkels doordeweeks tussen 18 en 19 uur hun deuren sluiten, kun je toch stellen dat je te maken hebt met een waar winkelparadijs. Op zaterdagen zijn winkels bovendien langer open, al moet je dan wel rekening houden met grote mensenmassa’s die dan hun inkopen willen doen. Als je dus echt vans hoppen houdt dan is wonen in België echt een feest. De keuze aan winkels is er immers enorm. Naast de meest schattige boetiekjes vind je er immers ook gigantisch grote panden van wereldberoemde ketens.

5. Lekker eten tegen een scherpe prijs

Belgen houden van goed eten en drinken. Voor een uitstekende maaltijd betaal je bovendien een scherpe prijs. Naast de bekende fastfoodketens kent België een groot aantal uitstekende frietkotten en pizzeria’s. Voor een snelle hap hoef je dus niet per definitie naar een zogenaamd familierestaurant. In vrijwel elk restaurant in België zijn overigens frieten te krijgen, maar de lekkerste vind je vaak in de allerkleinste zaakjes waar je aan tafel je bestelling opgenomen zal worden door een vriendelijke serveerster of kelner.

6. Heerlijk bier hoort ook bij België

Naast van een goede maaltijd houden Belgen ook van een goed glas bier. In de meeste plaatsen is dan ook wel een brouwerij te vinden die verschillende bieren brouwt naar eeuwenoud recept. Echte bierliefhebbers zullen dan ook hun hart op kunnen halen. Het land kent immers honderden bieren die allemaal het proeven meer dan waard zijn.

7. België is het land van chocolade

Voor elke zoetekauw is België een heus Luilekkerland. In dit land wordt namelijk de beste chocolade gemaakt die je je maar kunt bedenken. De bereiding van chocolade is dan ook tot een ware kunst verheven in België. Of je nu chocolade wilt kopen om cadeau te geven, of deze voor eigen consumptie wilt gebruiken, altijd weet je zeker dat je een kwalitatief hoogwaardig product in handen krijgt.

8. Gastvrijheid is een groot goed

Het gros van de Belgen is erg gastvrij van aard en zal je, zeker als je probeert je aan de lokale normen en waarden aan te passen, gastvrij onthalen. Al snel zul je dan vrienden maken onder de plaatselijke bevolking en aansluiting vinden bij verenigingen en clubs. Uiteraard dien je je niet hautaine of autoritair op te stellen want dan zul je doorgaans al snel een buitenbeentje worden. Wonen in België is heerlijk, maar dan moet je je wel als één van de Belgen gaan gedragen.

9. Uitstekende gezondheidszorg

In België is de gezondheidszorg uitstekend geregeld. Ieder mens heeft de vrijheid om naar een dokter naar keuze te gaan. Bovendien zal een behoorlijk deel van de kosten terug worden betaald door het ziekenfonds. Deze terugbetaling geldt overigens voor zowel de basiszorg als voor specialistische zorg, operaties en bevallingen. Op die manier blijft zorg voor iedereen goed betaalbaar.

10. Betaalbaar wonen

In tegenstelling tot in een heleboel andere landen binnen Europa kun je in België nog woningen vinden die betaalbaar zijn. Dit geldt zowel voor de huur- als koopwoningen in alle segmenten van de woningmarkt. Op die manier word je droomhuis dus al snel betaalbaar en/of kun je een woning bewonen meer dan aantrekkelijk is. Zo zijn bijvoorbeeld veel woningen in België vrijstaand zodat je ook over voldoende buitenruimte kunt beschikken. Voor de prijs hoef je het meestal niet te laten.

11. België bruist van cultuur

België is een waar paradijs voor liefhebbers van de internationale cultuur. In de talloze historische steden wordt een breed scala aan dans, toneel en muziek aangeboden. Voor buitenstaanders is het dan ook niet te bevatten dat je hier vrijwel dagelijks tegen erg lage tarieven een productie met een internationale allure kunt bijwonen. De Belgische overheid kent namelijk forse subsidies toe aan allerlei culturele projecten. De prijzen voor toegangskaarten zijn in België dan ook aanzienlijk lager dan in de meeste andere Europese landen. Ook wordt getracht om de betere buitenlandse producties naar België te halen en ook elke belangrijke kunstinstelling heeft een uitgesproken internationaal karakter.

12. Internationale uitstraling van België

Een enorm voordeel van wonen in België is dat een heleboel verschillende grote historische steden dicht bijeen zijn gelegen. In dergelijke steden is het aanbod aan cultuur dan ook enorm en erg aantrekkelijk. België kan dan ook worden beschouwd als een wereldcentrum voor allerlei vormen van kunst en cultuur, zoals mode en lifestyle. Je vindt in België in deze sectoren dan ook steeds meer wereldberoemde namen. Wonen in België zal je dus de mogelijkheid bieden om altijd up to date te blijven van de laatste modegrillen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…