Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 redenen waarom je dit weekend moet thuisblijven

Bram
5 min read

1. Lekker ontspannen

Op het moment dat je besluit om thuis te blijven, kun je gewoon je beha uitdoen en je lievelingpyjama aandoen. Dus geen hoge hakken en strakke spijkerbroek om indruk te maken tijdens het uitgaan. Je kunt heerlijk ontspannen op de bank met een flesje wijn, een zak chips en een gezichtsmaskertje. Geen gedoe dus met make up en meningen van anderen vandaag.

2. Enorme besparing van geld

Door thuis te blijven, in plaats van uit te gaan, kun je bergen geld besparen. Denk maar eens aan de kosten voor drank, de nachtelijke pizza en taxi. Wanneer je thuis wijn drinkt, betaal je waarschijnlijk evenveel voor een fles als in een horecagelegenheid voor één glas. Bovendien kun je vooraf lekkere hapjes klaarzetten zodat je aan het einde van de avond niet meer op zoek hoeft te gaan naar een pizzabezorger. Deze hapjes kun je eten waar en wanneer je wilt. Niemand die je verbiedt om te smikkelen op je eigen bank of in je eigen bed. Je moet immers ook zelfs zorgen dat de eventuele kruimels weer worden opgeruimd.

3. Lekker naturel

Als je niet uitgaat hoef je niet voortdurend te controleren of je make up nog wel in orde is. Thuis zal niemand je immers raar aankijken als je heerlijk naturel wilt zijn. Je kunt je dus helemaal wijden aan je film, of je gezelschap, zonder dat je telkens weer naar het toilet hoeft te rennen om te zien of je make up niet is uitgelopen. Thuis kan de make up dan ook gewoon in de kast blijven liggen.

4. Duik in je verleden

Een avondje thuisblijven, kun je uitstekend gebruiken om oude klasgenoten eens op te zoeken op social media. In tegenstelling tot in het uitgaansleven kun je dan van alles en nog wat over hen te weten komen. Op social media vertellen mensen nu eenmaal meer dan wanneer je hen in levenden lijve tegenkomt. Samen met wat goede vriendinnen en een fles wijn een dergelijk zoektocht beginnen is vaak nog leuker. Thuisblijven betekent dan zeker een groot succes en een heleboel lachsalvo’s.

5. Geen opdringerige mannen

Niet uitgaan, betekent vaak ook geen last hebben van mannen die ongevraagd een gesprek met je aan willen knopen. Je hoeft dus geen vervelende gesprekken te voeren met mensen die je eigenlijk helemaal niet ziet zitten. De smoezenkast, om hen zo snel mogelijk weer af te poeieren, kan dan ook dicht blijven. Je bepaalt immers zelf wie je op je avondje thuisblijven om je heen wilt hebben.

6. Je bepaalt zelf de playlist

Thuis kun je altijd zelf de playlist bepalen en hoef je dus niet heel de avond te luisteren naar de meest irritante muziek die je je maar kunt bedenken. Als je dat zou willen, kun je zelf bepaalde nummers steeds weer opnieuw afspelen zonder dat een ander daarover komt klagen. Bovendien kun je echt een gesprek voeren zonder dat je in het oor van je gesprekspartner moet gillen om boven de beat van de muziek uit te komen. Het volume heb je namelijk ook zelf in de hand.

7. Geen vreselijke tags achteraf

Je zult niet snel worden getagd de volgende dag in de meest vreselijke foto's. Zeker wanneer je besluit om alleen thuis te blijven, heb je dit helemaal in eigen hand. Je krijgt dan ook geen vragen van je ouders wat je nu in vredesnaam allemaal uit hebt gespookt of waarom je juist op een bepaalde plaats aanwezig was. Thuis kun je namelijk zijn zoals je bent zonder dat een ander daar een verklaring voor af hoeft te leggen

9. Geen avond vol gedoe

Uitgaan betekent in de regel je door een massa mensen heen wringen om op de dansvloer terecht te kunnen komen. Zeker als het erg druk is, kan dit gepaard gaan met het nodige duw- en trekwerk. De kans dat je, op je hoge hakken, de dansvloer heelhuids weet te bereiken is dan ook beperkt. Beter ga je thuis heerlijk in bad en kun je lekker ontspannen. Je voeten, die zich niet in pumps hoeven te wurmen, zullen je enorm dankbaar zijn.

10. Seks is eveneens mogelijk

Thuisblijven met je lief betekent dat je zo vaak seks kunt hebben als jullie zouden willen. Dit is een heel ander verhaal als je uitgaat: je dient je dan altijd eerst te verontschuldigen bij vriendinnen en vervolgens een geschikt plekje op te zoeken. De kans dat je echter betrapt wordt, is zeker aanwezig en daar zit niet iedereen op te wachten. Thuis kun je daarentegen lekker je gang gaan. De enige met wie je rekening dient te houden is met je sekspartner.

11. Films, films en nog meer films

Tijdens een avondje (alleen) thuisblijven kun je helemaal verdwijnen in je favoriete film. Door voor een film te kiezen weet je immers zeker dat je een geslaagde avond hebt, en dat is niet altijd van elk gezelschap te zeggen. Mensen kunnen je immers behoorlijk in de steek laten. Bovendien kun je een film altijd afzetten als deze je niet bevalt. Vervelende mensen om je heen zijn daarentegen dikwijls veel lastiger kwijt te raken.

12. Geen wachtrij voor de pizzatent

Als je een afhaalmaaltijd wilt eten dan hoef je niet per definitie de deur uit. Slechts met één telefoontje wordt namelijk je favoriete hap thuisbezorgd. Je hoeft dus niet minutenlang op je hoge hakken in de wachtrij te staan. Bovendien zal er niemand over je oordelen als je de restjes van je maaltijd bewaard om later die nacht als snack op te eten. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je je uitgaansoutfit besmeurd met allerlei sauzen die in overvloed op je afhaalmaaltijd aanwezig zijn. 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…