scrollTop top

Lekker én gezond: 3 originele feestmaaltijden die je met de Airfryer kunt maken

Lekker én gezond: 3 originele feestmaaltijden die je met de Airfryer kunt maken

Nog even en we zitten weer met z’n allen te toosten aan de feestdis. Wij zijn er helemaal klaar voor! Enige minpuntje? We hebben geen zin om de hele dag in de keuken te staan. Met deze drie recepten kun je al het werk overlaten aan je Airfryer en zelf ten volle genieten van de feesten.

1. Fazantenkroketjes met garam masala en veenbessensaus

Benodigdheden voor de kroketjes (8 stuks)

  • 2 fazantenfilets
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels honing
  • 1 kilo garam masala
  • Snuifje chilivlokken of cayannepeper
  • 2 hele eieren
  • 100 gram bloem
  • 150 gram panko
  • Enkele takjes tijm
  • 1 eetlepel arachideolie
  • Peper en zout

Benodigdheden voor de veenbessensaus

  • 200 gram veenbessen
  • 100 gram suiker
  • Sap van 1 appelsien
  • Kaneelpoeder naar smaak

Bereidingswijze

  • Maak de veenbessensaus. Doe de veenbessen in een steelpannetje samen met de suiker, het sap van de appelsien en een scheutje water Laat zachtjes pruttelen tot de veenbessen tot saus zijn gekookt. Breng op smaak met het kaneelpoeder. Zet opzij.
  • Maak de kroketjes. Maal de fazantenfilets samen met het eiwit, de honing, de garam masala en het chilipoeder fijn in de keukenrobot. Rol er balletjes van en laat een uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de bolletjes van fazant uit de koelkast. Neem drie kommetjes, doe in één kommetje de bloem, in het tweede de losgeklopte eitjes en in het derde de panko. Rol de balletjes één voor één door de bloem, de losgeklopte eitjes en de panko. Laat nadien nog een uurtje opstijven.
  • Leg de kroketjes in de Philips Airfryer. Bak de kroketjes zo’n 14 minuten op 180°C (frietjes modus) in de Airfryer. Werk af met wat tijm en serveer met de veenbessensaus.

Tip! Gebruik ook het eigeel om je bolletjes te paneren en voeg een klein beetje olie toe in de Philips Airfryer, zo gaan de bolletjes extra mooi kleuren.

2. Salade met zalm, sinaasappel en pistache

Benodigdheden voor vier personen

  • 4 zalmfilets
  • 2 sinaasappels
  • 150 gram rucola
  • Handvol pistachenootjes
  • 2 voorgegaarde rode bietjes
  • Handvol bietenscheutjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels graantjesmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 koffielepel za’atar
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Meng 3 eetlepels olijfolie met de honing en de graantjesmosterd. Leg de zalmfilets in de Philips Airfryer en bestrijk ze met het mengsel. Gaar de zalm zo’n 7 minuten op 160°C.
  • Snijd de sinaasappels ‘a vif’ in partjes. Snijd de rode bietjes in halve maantjes en hak de pistachenootjes fijn.
  • Doe de rucola in een schaal, schik er de partjes sinaasappel en rode biet tussen. Leg er de gegaarde zalmfilets bij. Werk af met de fijngehakte pistachenootjes en de scheutjes van rode biet. Bedruppel met olijfolie, kruid met peper, zout en za’atar.

Tip! Laat de zalm op lage temperatuur garen, zo blijft de vis lekker sappig van structuur.

3. Moelleux van chocolade met noordkrieken

Benodigdheden voor zes personen

  • 120 gram pure chocolade
  • 120 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 80 gram bloem
  • 6 eetlepels noordkrieken uit bokaal (uitgelekt)
  • 4 eetlepels amandelschilfers (geroosterd in de pan)
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  • Smelt de boter en de chocolade.
  • Meng in een aparte kom de eieren en de suiker, voeg er nadien beetje bij beetje de bloem bij.
  • Meng er dan het chocolademengsel onder.
  • Lepel de noordkrieken in de vormpjes. Vul de vormpjes met het beslag.
  • Bak ze zo’n 8 à 10 minuten in de Philips Airfryer op 160°C.
  • Werk de chocolademoelleux af met de geroosterde amandelschilfers en wat poedersuiker.

Tip! Kies voor mooie dessertkommetjes. In de Airfryer kun je alle ovenvaste materialen gebruiken (glas, keramiek, metaal of siliconen).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!