Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 Tips voor een origineel cadeau voor een vriend(in) uit te zoeken

Gezond.be
4 min read

Geschreven met input van CheckOutSam.

Wil je je beste vriend(in), de liefde van je leven, je favoriete familielid of iemand anders verrassen met een leuk geschenk? Dan geef je maar beter iets origineel! Zo weet de ontvanger meteen dat je echt moeite hebt gedaan om een leuk cadeautje te zoeken en wordt het meteen ook veel persoonlijker.
Alleen… Origineel uit de hoek komen is niet altijd even makkelijk! Hier zijn alvast drie tips die je helpen bij het uitzoeken van een uniek cadeautje voor wie dan ook.

1. Wees grappig

Een grappig cadeau wordt door iedereen gesmaakt. Jij en diegene waar je het geschenk aan geeft, hebben samen ongetwijfeld hilarische momenten meegemaakt. Je kent de andere haar of zijn humor dan ook als de beste!

Een hilarisch ongepast cadeau, eentje dat doet denken aan een grappig moment samen of een geschenk met een foto die jullie beiden doet bulderlachen, zijn allemaal een schot in de roos.

Vergroot bepaalde kenmerken van je vriend of vriendin uit en koop aan de hand daarvan een cadeautje. Stel jezelf vragen zoals: ‘drinkt zij/hij graag eens wat?’, ‘Is de ontvanger van het geschenk forever alone?’, ‘Is je beste maatje nogal lomp?’, … Door deze zaken uit te vergroten, vind je ongetwijfeld een hi-la-risch cadeau waar de ontvanger meteen door begrijpt waarom je het aan haar of hem gaf.

2. Ga voor een gepersonaliseerd cadeau

Geef je een presentje om een heel andere reden, of wil je gewoon even tonen hoe graag je iemand ziet? Dan is een gepersonaliseerd cadeau the way to go.

Chocolade met een foto van beiden, een knuffelbeer met een t-shirt waarop jullie samen pronken, een fles bubbels in een houten kist met een tekstje in gegraveerd, een boek waarin de ontvanger haar of zijn naam wordt vermeld, …

Het zijn maar enkelen van de vele mogelijkheden die je tegenwoordig hebt om cadeautjes te personaliseren!

Natuurlijk wordt het nog veel persoonlijker als je een attentie schenkt die jij helemaal zelf maakte. Denk daarbij bijvoorbeeld aan juwelen, een schilderwerk, iets lekkers om van te smullen, … Persoonlijker wordt het niet!

3. Denk aan een praktisch geschenk

Naast grappig of gepersonaliseerd, kan een praktisch cadeautje ook heel aangenaam zijn om te krijgen.

Jij kent je geliefde namelijk als geen ander en weet waar zij of hij het soms moeilijk mee heeft. Een oplossing aanbieden voor één van deze ergernissen of bekommernissen wordt dan ook zeker gewaardeerd! Bovendien is zo’n geschenkje vaak ook best grappig, net omdat je je vriend(in) zo goed kent.

Vragen die je jezelf kunt stellen als je een praktische kleinigheid wilt geven, zijn bijvoorbeeld: ‘Is mijn beste vriend(in) slordig?’, ‘Wat voor werk doet de persoon?’, ‘Kookt je geliefde graag?’, ‘Verliest zij of hij altijd alles?’, …

Vergeet ook niet dat het vooral de gedachte achter je presentje is die telt.
Toch nog altijd niet overtuigd van jouw originaliteit of meer cadeautips nodig?
Hier vind je nog meer bijzondere ideeën.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…