scrollTop top

4 handige tips om je te wapenen tegen een wespenplaag

4 handige tips om je te wapenen tegen een wespenplaag

Ben jij voorbereid op de wespenplaag die deze zomer op ons afkomt? Door de lange nazomer in 2016 en de zachte winter zijn de wespenkoninginnen een stuk vroeger ontwaakt dan gewoonlijk. We zullen ons deze zomer dus nog beter moeten beschermen. Maar geen paniek: met deze handige tips houd je de venijnige beestjes op afstand.

1. De klassieker: een zelfgemaakte wespenval

Het is een klassiek kunstje, maar een zelfgemaakte wespenval blijft een efficiënte manier om wespen te vangen. Snijd de hals van een plastieken fles en vul de fles met een zoete vloeistof, zoals druivensap, bier of citroensap met suiker. Door een scheutje afwasmiddel toe te voegen, zorg je ervoor dat de wespen vrijwel meteen verdrinken. Zet ten slotte de afgeknipte tuit als een trechter in de fles en maak beide delen aan elkaar vast met stevige plakband. Als alles goed zit, willen voorbijvliegende wespen van het zoete goedje drinken en worden ze in de val gelokt.

2. Slimme zonnecrème: 2-in-1

In de zomer is niets leuker dan hele dagen buiten doorbrengen. Lastige insecten en felle zon gooien helaas weleens roet in het eten. We zijn geneigd om zonnecrème te smeren, maar een insectenspray wordt al snel te veel van het goede. Bovendien beschermt zo’n spray zelden tegen wespen en haalt het de beschermingsfactor van de zonnecrème naar beneden. Gelukkig bestaan er slimme middeltjes die beide problemen tegelijk aanpakken. Een lotion of een spray als Picasol 2-in-1 beschermt je huid zowel tegen de zon als tegen insecten. De unieke co-actieve formule houdt zelfs gemakkelijk wespen op afstand. Ook bijzonder handig voor kinderen: één keer smeren en ze kunnen zorgeloos ravotten in de natuur.

3. Wespen verjagen met geuren

Er zijn verschillende geuren waar wespen een echte hekel aan hebben en daar kun je handig gebruik van maken. Plaats enkele uren voor je de tuin ingaat schoteltjes met kruidnagel, (verbrande) koffie of azijn op tafel. Ook wierrook klaart hier de klus. Wespen die voorbijvliegen hebben zo’n afkeer van deze goedjes, dat ze jouw tuin waarschijnlijk voorbijvliegen.

4. Wapen je tegen een wespenplaag met water

Ja, je leest het goed: water! Het enige wat je voor deze truc nodig hebt, zijn doorschijnende plastic zakjes gevuld met water. Hang zo’n zakje met een touw op bij de eettafel, het speeltuig of een andere plek waar jij of je kinderen vaak vertoeven. Plaats ze bij voorkeur op ooghoogte. De manier waarop het water licht reflecteert, schrikt wespen en andere vliegende insecten af. Daardoor zullen ze niet graag in de buurt van de zakjes komen en laten ze jou met rust. Een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  241.378.348
 • Aantal
  doden
  4.912.352
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.292.887
 • Aantal
  doden
  25.797

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!