scrollTop top

4 manieren om ‘s morgens productiever te zijn

4 manieren om ‘s morgens productiever te zijn

Hoe leuk is het om te beseffen dat het 12 uur ’s middags is en dat je al een productieve morgen achter de rug hebt? Wie vroeg opstaat heeft meer frisse en productieve tijd ter beschikking. Hierdoor krijg je een voorsprong op de dag. Wij hebben 4 manieren voor jullie op een rijtje gezet. Zo leer je jezelf om een echte ‘vroege vogel’ te worden.

1. Ga eerder naar bed

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar iedereen heeft ongeveer rond de 8 uur slaap per nacht nodig. Wanneer je ’s ochtens productiever wilt zijn, zul je dus op tijd moeten gaan slapen.

 2. Routine 

Probeer elke dag dezelfde routine aan te houden. Je lichaam raakt zo gewend aan het ritme en je zult zien dat je na een week totaal geen problemen meer hebt met vroeg opstaan. Geen lange nachten uitgaan in het weekend dus.

 3. Plannen 

Maak voordat je gaat slapen een plan voor de volgende dag. Zo weet je wat je moet doen als je opstaat en raak je geen kostbare tijd kwijt.

 4. Sta op zodra de wekker gaat 

Jawel, snoozing-time is over! Sta op zodra de wekker gaat en laat je gedachten je niet overhalen om te blijven liggen. Je kunt ervoor kiezen om je wekker aan de andere kant van de kamer te zetten. Dan moet je je bed uit om hem uit te zetten. Als je dan toch je bed al uit bent, kun je net zo goed wakker blijven. Het is bewezen dat je veel fitter bent als je meteen opstaat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!