Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 tips voor een ideale massage

Anja
3 min read

Tijd om een massage-master te worden! Wil jij ook goede massages kunnen geven? Lees dan deze tips die je op weg helpen bij het geven van een zalige massage!

1. Zorg voor een fijne sfeer

Het is ’s avonds. Je lief kijkt je hoopvol aan. Je weet hoe laat het is – massagetijd! Tijd om je lief optimaal te laten genieten. Hoe doe je dat? Zorg in ieder geval voor een fijne sfeer. Zet het leven even op pauze. Dit is jullie tijd. En dan vooral voor jouw lief. Zet een zacht, aangenaam muziekje op, steek wat kaarsen en/of wierook aan en kies voor een fijne plek.

2. Geen afleidingen

Zorg dat er geen enkele afleiding in de kamer aanwezig is. Dus: telefoons uit, deur op slot en de afwas gedaan. Massages werken alleen als je je volledig kunt focussen.

3. Wees ontspannen

Zorg dat je ontspannen bent. Zo word je lief ook ontspannen. Een beetje stress is niet erg, maar het mag niet storen. Met de massage wil je juist alle spanning wegnemen. Een massage geef je idealiter in bed. Daar kun je allebei comfortabel zijn. Een massage in de zetel is leuk, maar geeft net niet die complete ervaring. Kies dus voor het bed.

4. De allerfijnste massagetechnieken

Massages geven kan tricky zijn. ‘Zomaar wat proberen’ gaat hier niet op. Met deze simpele, maar fijne, technieken garandeer je een heerlijke massage!

  • Duimen: hierbij gebruik je alleen je duimen. Steek je duimen uit en maak van je overige vingers een vuist. Met alleen je duimen masseer je. Strelen, draaien, kracht – niets is te gek. Begin bij de billen en ga langzaamaan omhoog. Sensationeel!
  • Platte hand: bijna hetzelfde als de bovenstaande, maar dan laat je je duimen achterwege. Je begint in de midden van de rug. Met je platte handen strijk je (rustig!) naar boven. Wissel het tempo af voor een zo aangenaam mogelijk resultaat.
  • Duimen en hand: hierbij combineer je de duimen- en handmethode. Richt je op het schouderblad en wissel de methodes af. Doe dit zo langzaam mogelijk. Dit zorgt voor een rustgevende, zalige massage.

Nog een extra tip: voor een optimale beleving, gebruik speciale massageolie en masseer op een ontblote rug. Dat maakt een wereld van verschil.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…