Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 apps die écht handig zijn

Sien Vanneste
6 min read

Tegenwoordig heb je voor alles een app. Heel wat apps kunnen als onnodig en zelfs storend ervaren worden, maar deze 5 apps kunnen je leven écht beter maken! Downloaden maar!

1. BOOST! app

Heb jij zin om met plezier te gaan sporten en wil je ’s avonds lekker gezond koken. Dan is de BOOST! app jouw nieuwe beste vriend. Personal trainer en psychologe Gudrun Hespel en diëtiste Celien Rombouts startten in januari met BOOST!. Met deze app willen ze dat je terug houdt van je lichaam, je geest en eten. In de app vind je meer dan 300 homeworkouts en ook oefeningen die je in de gym kunt doen. Daarnaast heb je toegang tot meer dan 500 gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Sta jij daarnaast ook vaak in de winkel zonder goed te weten wat je moet kopen (want is light nu echt beter dan gewone mayonaise?)? En welke soort yoghurt is de beste keuze? In de app heb je een handig overzicht met gezonde productkeuzes per supermarkt. Om ook je geest te verwennen staan er in de app meditaties en mindsetvideo’s. Get your Boost!

De app kun je een week gratis uitproberen, daarna kost hij €9,99/maand met een jaarabonnement of €19,99/maand bij een maandabonnement. Voor meer informatie kun je terecht op getyourboost.be.

2. Picky

‘Wat eten we vanavond?’ Het is misschien de meest gestelde vraag bij jou thuis. De Gentse start-up Picky wil daar een antwoord op bieden. Picky kan gezien worden als de Tinder van het avondeten. In de app komen verschillende gerechten langs, heb je er zin in? Swipe dan naar rechts. Doet je partner of je huisgenoten hetzelfde dan is er een match en weet je wat te koken. Ook voedselallergieën of voorkeuren voor vegetarische of vegan gerechten kun je instellen. De recepten komen ook niet van de minste, er wordt namelijk samengewerkt met topchefs en foodbloggers.

Picky is gratis! Meer informatie op getpicky.be.

3. Flo

Wil je graag je menstruatiecyclus beter bijhouden zodat je kunt voorspellen wanneer je ovuleert en wanneer je heftig begint te PMS-en? In Flo geef je je menstruatie in, hoe je je voelt, welke kwaaltjes je hebt en of je seks hebt gehad. Voor vrouwen die liefst natuurlijke anticonceptie gebruiken of zwanger willen worden kan deze app helpen. De app is gratis toegankelijk, maar voor de extra features betaal je wel bij.

Je betaalt €8,61 voor één maand, €17,23 voor drie maanden, €34,46 voor zes maanden en €43,08 voor een heel jaar. Meer informatie op flo.health.

4. Sworkit Fitness & Workout App

In Sworkit heb je de keuze uit verschillende soorten workouts. Bij het opstarten van de app kun je kiezen uit zes opties: strenght, cardio, yoga, stretching, custom workout of een 5-minuten workout. Je kunt zelf aanduiden hoeveel tijd je hebt en op welke lichaamsdelen je wilt focussen. Je hebt geen fitness nodig en kunt al de workouts vanuit je living doen. Heeft je kind ook nood aan wat extra beweging? De app biedt, volledig gratis, workouts aan op maat van kinderen tussen 7 en 13 jaar.

Sworkit biedt heel wat gratis aan, voor een premium account betaal je €2,58 per maand. Meer informatie op sworkit.com.

5. Aura

Aura is een gepersonaliseerde app voor je emotionele gezondheid. Voor je begint, doe je een korte quiz waarin je jouw noden en wensen kunt aangeven. Op die manier biedt Aura je content aan op maat. Wanneer je de gratis versie kiest, krijg je korte meditaties van één tot drie minuten. Betalende gebruikers kunnen langere meditaties kiezen.

Aura kost €11,19 per maand of €6,82 per maand als je kiest voor een jaarabonnement. Meer informatie op aurohealth.io.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…