Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 beste manieren om fruitvliegen te bestrijden

Bram
4 min read

Vooral met het warme weer duiken de fruitvliegjes weer op. Als je niet snel ingrijpt kan er een echte fruitvliegenplaag ontstaan. Dit zijn de beste manieren om fruitvliegen te bestrijden.

ULTIEME TIP: Fruitvliegjes vanger

Deze fruitvliegjes vanger is naar onze mening de beste manier om fruitvliegjes te vangen.

De Doctor Clean Fruitvliegjes vanger wordt door ontzettend veel mensen thuis gebruikt, maar dat niet alleen. Ook in de horeca is dit product bijna onmisbaar. Restaurants gebruiken deze fruitvliegjesval bijvoorbeeld in de keuken om ook daar snel van een fruitvliegjesplaag af te komen, met succes! 

1.Begin bij de bron van de fruitvliegjes

Fruitvliegjes worden aangetrokken door fruit en afval. Het is belangrijk om eerst de bron van de fruitvliegjes volledig te verwijderen. Leg je fruit in de koelkast en gebruik een afsluitbare vuilnisbak.

2.Knoflook, kruidnagel, basilicum en lavendel zullen fruitvliegjes verjagen

Fruitvliegjes houden niet van de geur van sommige kruiden. Leg daarom knoflook en kruidnagel in je fruitmand. Je kan ook takjes basilicum en lavendel in je keuken neerleggen om fruitvliegjes weg te houden.

3.Maak een fruitvlieg val

Als je last hebt van fruitvliegjes kan het helpen om een val te maken. Er zijn verschillende soorten vallen die je zelf kan maken en ze kosten helemaal niets.

3.1 Een wijnfles

Zet een wijnfles in je keuken waar nog een klein bodempje wijn in zit. De vliegjes zullen aangetrokken worden door de wijn en de fles invliegen. Nadat ze van de wijn hebben gedronken zullen ze hun weg niet meer terug naar buiten vinden waardoor ze verdrinken

3.2 Azijn en afwasmiddel

Een ander veelbelovend middeltje is azijn. Giet een scheutje azijn en een scheutje afwasmiddel in een schoteltje. De fruitvliegjes zullen aangetrokken worden door de azijngeur en van het schoteltje drinken. De fruitvliegjes zullen door het afwasmiddel naar omlaag worden getrokken en verdrinken.

3.3 Stroop of honing

Smeer wat honing of stroop op een schaaltje en wacht tot de fruitvliegjes eropaf komen. De fruitvliegjes zullen vast komen te zitten in de honing en doodgaan.

3.4 Kommetje met fruit en doorprikte huishoudfolie

Je kan ook oud fruit in een schaaltje leggen en over het schaaltje doorzichtige huishoudfolie spannen. Neem nu een scherp mesje en prik kleine gaatjes in de huishoudfolie. Fruitvliegjes zullen door de gaatjes naar het oud fruit kruipen. Wanneer de fruitvliegjes binnen zijn kunnen ze zelf niet meer naar buiten.

4.Verwijder fruitvliegeitjes met een stofzuiger

Fruitvliegjes laten veel eitjes achter die voor ons onzichtbaar zijn. Door goed met je stofzuiger alles weg te zuigen voorkom je dat die eitjes uitkomen. Gebruik je stofzuiger niet alleen op de grond maar ook op je aanrecht, tafel en vensterbank.

5.Hang een vliegenstrip

Een vliegenstrip helpt erg goed tegen fruitvliegjes. Hang daarom een vliegenstrip in de buurt van je fruitmand en vang zo honderden fruitvliegjes zonder veel moeite te moeten doen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…