Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 fabels over gezond eten weerlegd

Gezond.be
3 min read

Wil jij graag gezonder gaan eten? In dit artikel weerleggen we vijf fabels over evenwichtige voeding. Graag gedaan!

  1. Je mag niet meer eten na 20u ’s avonds

Als het gaat om eten, maakt het tijdstip niet zoveel uit. Het gaat er vooral om wat je eet! Dat dit vaak wordt gezegd, komt doordat je ’s avonds sneller een ongezonde snack kiest. Als je er dus voor kiest iets te eten, let er dan wel op dat je niet gelijk naar die zak chips grijpt. Door te kiezen voor een verantwoorde snack zal je ook sneller volzitten. Je lichaam verbrandt ook ’s nachts energie, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

  1. Koolhydraten zijn slecht voor je

Koolhydraten worden vaak gezien als dikmakers, maar dit is niet per definitie het geval. Het is wel belangrijk dat je let op de hoeveelheid en dat je koolhydraten met mate eet. Maar sla zeker je pasta, brood en aardappelen niet over. Sterker nog, ze bevatten juist veel belangrijke mineralen, vitamines en vezels.

  1. Als je niet eet, val je snel af

Als je heel weinig of niks gaat eten, raakt je lichaam in paniek en probeert het alles vast te houden. Het resultaat? Je hebt geen energie en valt ook niet af. Het is dus belangrijk om voldoende te eten, ook als je probeert af te vallen. Hierbij is het weer belangrijk om te letten op wat je eet. Door voedzame maaltijden te nuttigen, zit je ook weer sneller vol en grijp je minder snel naar iets ongezonds. Vooral je ontbijt is heel belangrijk en moet je zeker niet overslaan. Door te ontbijten start jij je stofwisseling op, wat ervoor zorgt dat je genoeg energie hebt voor de dag. 

  1. Je mag geen tussendoortjes

Veel mensen denken dat je geen tussendoortjes mag hebben als je probeert af te vallen, maar dat is niet waar. Door tussendoortjes te eten, zal het behouden van een normale portie tijdens de grote maaltijden een stuk makkelijker worden, aangezien je maag dan niet helemaal leeg is.

  1. Je moet zoveel mogelijk op de weegschaal staan

Het is geen goed idee om elke dag op de weegschaal te gaan staan, zeker als je hierbij verschillende tijden aanhoudt! Je gewicht verandert namelijk gedurende de dag; dit komt doordat je vocht vasthoudt. Ook het weer, stress en hormonen zorgen ervoor dat je gewicht schommelt. Weeg jezelf het liefst op een vast tijdstip één maal per week, bijvoorbeeld op een maandagochtend vlak nadat je op bent gestaan om naar werk te gaan.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…