Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 simpele vegetarische gerechten

Milan
4 min read

nu Vegetarisch koken kan een hele uitdaging zijn. Daarom hebben wij hieronder vijf heerlijke en eenvoudige recepten verzameld waarmee jij binnen no-time geweldige vegetarische gerechten op tafel zet.

Romige pasta met sugar snaps

Ingrediënten

  • 225g pasta
  • 75g roomkaas
  • 40g gorgonzola
  • 2 eetlepels room
  • 200g sugar snaps
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Pak een grote pan en vul deze ruim met water. Voeg een snufje zout toe en breng het water aan de kook. Doe nu de  pasta in het water en kook deze gaar in 8 minuten. Giet de pasta af. Verkruimel nu de gorgonzola en meng deze met de roomkaas en de eetlepels room tot een glad mengsel. Breng vervolgens een andere pan met water aan de kook. Doe de sugar snaps in de pan en kook ze in hooguit 2 minuten beetgaar. Giet nu de sugar snaps af. Roer de sugar snaps door ondertussen het kaasmengsel. Verdeel nu de gekookte pasta over de borden en serveer ze met een schep van het kaasmengsel en de sugar snaps.

Snelle wortelsoep

  • Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 wortels
  • 1/2 ui
  • 900ml groentebouillon
  • Verse koriander

Bereidingswijze:

Neem een grote pan en verhit hierin de olijfolie. Snij nu de wortels en de ui in stukken. Doe ze in de pan en laat het mengsel even zachtjes bakken. Voeg nu de groentebouillon toe aan het mengsel. Pak de koriander en hak deze fijn. Voeg de koriander toe aan de soep en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten doorkoken en haal ze dan van het vuur. Laat de soep een beetje afkoelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een glad geheel.

Cake met bananen

  • Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 50g lichtbruine ruwe rietsuiker
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 12 g gewelde rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C. Pak nu een kleine ronde bakvorm en vet deze  goed in. De bodem bedek je dan met bakpapier. Prak de bananen fijn. Meng de zelfrijzende bloem met het bakpoeder en voeg hieraan de suiker toe. Roer het geheel goed door. Schep nu de gewelde rozijnen en de geprakte bananen door het beslag. Klop daarna de olie met de melk en de eieren tot een luchtig mengsel en roer ze door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm bak de cake in 50 minuten gaar en goudbruin.

Frisse Griekse salade

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 1 rode ui
  • Zout
  • 1 1/2 theelepel Griekse oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr fetakaas
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 handje olijven

Bereidingswijze:

Snij de tomaten in stukjes en doe deze dan in een grote kom. Snij nu de ui zeer fijn en doe deze bij de tomaten. Voeg hieraan een snufje zout en de oregano toe. Roer het tomaat-ui mengsel goed door elkaar en laat het 30 minuten rusten bij kamertemperatuur. Verkruimel nu de fetakaas en voeg deze toe aan het mengsel. Snij vervolgens de komkommer en de paprika en voeg deze met de olijven bij de salade. Verdeel de salade ondertussen over de borden en besprenkel voor het serveren met wat olijfolie.

Marokkaanse Couscous

Ingrediënten

  • 30 gr rozijnen
  • 100 gr couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • stukje gemberwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 250 gr zoete aardappel
  • 1 kleine courgette
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel sambal
  • 100 gr kikkererwten uit blik
  • peper en zout
  • 2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze:

Wel de rozijnen in lauw water en giet ze vervolgens af. Verhit ondertussen de olie in een pan. Snij nu de gember fijn en snipper de uien. Doe de gember en de uien in de pan en laat ze nu zachtjes fruiten. Pers vervolgens de teentjes knoflook en snij de wortel, de aardappel en de courgette in stukjes. Voeg nu alles toe aan de uien en laat alles ongeveer 5 minuten lekker doorbakken.

Meng nu de groentebouillon met de tomatenpuree en de sambal en giet ze bij het mengsel in de pan. Laat de stoofpot nu op laag vuur een half uur koken. Kook nu de couscous en verdeel deze over de borden. Doe nu de kikkererwten en de rozijnen in de stoofpot. Verwarm vervolgens het geheel nog 10 minuten en verdeel de stoofpot over de borden met couscous. Serveer vervolgens naar smaak met zout en peper.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…