Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om niet in slaap te vallen op het werk

Bram
2 min read

Iedereen heeft al eens een moeilijke werkdag. En hoewel slapen erg belangrijk is kan je het beter niet doen op je bureau. Als je laat moet doorwerken of niet goed uitgeslapen bent kan het erg moeilijk zijn om niet in slaap te vallen op het werk. Met deze tips voorkom je gênante momenten.

1.Doe het raam open

Als het binnen te warm is zal je sneller in slaap vallen. Zet het raam open en maak het jezelf een beetje oncomfortabel. Zorg ervoor dat het binnen kouder wordt en doe je trui uit. Door de koude zal je frisser en wakkerder worden.

2.Eet minder

We worden allemaal slaperig als we gegeten hebben. Probeer daarom een volle maag te vermijden. Eet in kleine porties en vermijdt vette etenswaren. Snel verteerbare gerechtjes zoals pasta en fruitsalade zijn ideaal.

3.Verfris je

Maak even je gezicht en polsen nat. Het zal je lichaamstemperatuur afkoelen waardoor je wakkerder wordt. Als je thuis werkt kan een koud voetbadje ook wonderen doen.

4.Ga wat vroeger slapen

Ga deze avond wat vroeger slapen om te voorkomen dat je morgen hetzelfde probleem hebt. Het is echt niet leuk om je te moeten wakker houden op het werk. Je bent bovendien minder productief en de dag duurt veel langer. Slaap minstens acht uur per nacht aan één stuk door. Heb je moeite om in slaap te vallen? Kijk twee uur voor het slapengaan geen tv en probeer je te ontspannen, een goede nachtrust zal niet veraf zijn.

5.Praat af en toe met je collega

Door af en toe met je collega te praten verplicht je jezelf om wakker te blijven. Vertel tijdens de pauze een verhaal, maak grapjes en zorg voor een goede werksfeer. Als je je goed voelt op je werk zal je makkelijker kunnen wakker blijven. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…