Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen over seks die je moeder je waarschijnlijk nooit verteld heeft

Olivier
4 min read

Had je dat nu eerder geweten..

1. De werkelijkheid over het orgasme 

In de media wordt het krijgen van een orgasme vaak afgedaan als erg eenvoudig. Helaas is vaak niets minder waar en komt je seksueel hoogtepunt niet zomaar uit de lucht vallen. In veel gevallen zijn vrouwen niet eens in staat om klaar te komen door enkel penetratie. Je moeder zal je echter niet verteld hebben dat, om tot een orgasme te komen, vaak gebruikgemaakt dient te worden van hulpmiddelen, zoals sekspeeltjes, of handen of de mond van je partner het belangrijkste werk te laten doen. 

2. Masturbatie is heel normaal

In tegenstelling tot wat veel mensen in verleden werd geleerd is masturberen heel normaal. Waarschijnlijk heeft je moeder, toen ze vertelde over de bloemetjes en de bijtjes, weinig of niets verteld over het genot dat je kunt ervaren tijdens seks. Masturbatie kan zelfs voor je moeder nog een taboe zijn om over te praten, zelfs op de momenten dat ze je voor wilde lichten over seksualiteit. Je kunt er echter zeker van zijn dat masturbatie heel normaal is en dat je er geen enge kwalen aan overhoudt, zoals vroeger vaak werd gezegd. Door te experimenteren met je eigen lichaam kun je bovendien je sekspartner veel beter sturen en zo nog meer van een vrijpartij genieten. 

3. Zowel actieve- als passieve orale seks

Voor je moeder zal het wellicht erg lastig zijn om je alle ins en outs te vertellen over orale seks. Dit is echter wel een manier om je partner een groot plezier te doen, maar ook om zelf klaar te kunnen komen. Bovendien is orale seks geven, of krijgen, een uitstekende manier om van elkaar te genieten zonder de kans te lopen om zwanger te worden. Ondanks deze belangrijke feiten zal je moeder zich toch vaak bezwaard gevoeld hebben om dit met je te bespreken tijdens haar momenten van seksuele voorlichting.

4. Je orgasme is van groot belang

Het orgasme van een vrouw is van groot belang tijdens een vrijpartij. Wellicht kwam het woord orgasme niet eens ter sprake tijdens de seksuele voorlichting die je kreeg van je moeder. Toch gaat seks vandaag de dag echt niet meer alleen om het plezieren van je partner. Het vrouwelijk orgasme is de laatste jaren zelfs steeds belangrijker geworden. Helaas heb je zelf dit belangrijke seksfeitje zelf moeten ontdekken.

5. Experimenteren is prima 

Door tijdens het vrijen te experimenteren kun je ontdekken wat jullie prettig vinden. Zodra iets niet bevalt dan kun je dit een volgende keer immers achterwege laten. Bovendien zal er, als je voortdurend hetzelfde blijft doen tijdens het vrijen, er al snel een sleur ontstaan. Na verloop van de tijd zul je als gevolg van de ontstane sleur zelfs een hekel kunnen krijgen aan seks. Door nieuwe dingen uit te proberen kom je bijvoorbeeld te weten wat jezelf, en natuurlijk je partner, nog meer weten te waarderen. Dit zal jullie relatie alsmaar sterker maken.

6. Maak je geen zorgen tijdens de seks 

Een heleboel vrouwen voelen zich, over een breed scala aan dingen, erg onzeker als ze seks hebben. Hierbij kun je onder andere denken aan de cellulitis op je billen of de vetrolletjes op je buik. Je partner zal hier echter geen aandacht aan besteden als jullie aan het vrijen zijn. Het enige dat voor hem telt op dat moment is het vrijen en het genieten samen met jou. Dit belangrijke seksfeitje is je moeder je vast vergeten te vertellen tijdens de voorlichting die ze je heeft gegeven.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…