scrollTop top

6 goeie redenen om meer te knuffelen

6 goeie redenen om meer te knuffelen

We weten allemaal dat het eten van groente en fruit of bijvoorbeeld sporten gezond voor ons is. Maar uit recent onderzoek blijkt nu dat knuffelen ook héél gezond voor je is! Je zult vast denken: waarom? Hieronder 6 goeie redenen om meer te knuffelen.

Het werkt goed tegen de pijn

Wanneer je vroeger toen je klein was van je fiets viel, kreeg je een knuffel en een kus tegen de pijn. Onderzoek wijst nu uit dat dit naast emotionele troost ook een helende werking heeft. Een knuffel zorgt ervoor dat de bloedcirculatie naar de zachte weefsels toeneemt. Hierdoor ga je je beter voelen!

Het laat je angsten verdwijnen

Ben jij een echte angsthaas? Dan kan je wel wat meer knuffels gebruiken. Knuffels zorgen er namelijk voor dat je minder snel bang bent. Omdat ze het evenwicht in je zenuwstelsel herstellen, ga je je meer ontspannen voelen.

Het vermindert stress

Het is bewezen dat een knuffel de aanwezigheid van het stresshormoon genaamd cortisol in ons lichaam vermindert. Één knuffel kan er al voor zorgen dat je weer helemaal ontspant!

Het maakt je ban met diegene sterker

Wil je ervoor zorgen dat iemand je niet zo snel vergeet. Geef diegene dan een dikke knuffel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door iemand te knuffelen, het hormoon oxytocine prikkelt. Dit hormoon zorgt voor verhoging van d gevoelens; gehechtheid, verbondenheid en vertrouwen.

Het verhoogt je weerstand

De hindoes en boeddhisten gebruiken knuffels al eeuwen land om hun weerstand te verhogen. Een knuffel zorgt voor stimulatie van de zwezerik, een hormoonvormend orgaan dat de productie van witte bloedcellen bevordert.

Het zorgt voor een goed humeur

Naast al deze fysieke voordelen, zorgt een goede knuffel ook voor een goed humeur. Een goede knuffel zorgt ervoor dat de hoeveelheid serotonine in je lichaam toeneemt. Serotonine is je gelukshormoon, dus geldt: hoe meer hoe beter!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.235.120
 • Aantal
  doden
  1.452.317
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  574.448
 • Aantal
  doden
  16.461

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!