Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 redenen waarom een boterham met choco ALTIJD smaakt

Olivier
4 min read

Beter kun je je dag niet starten? Over de gezondheid van een boterham met choco kunnen we een mening hebben. Maar over het goed gevoel dat het je vanbinnen geeft moeten we jou wellicht niet overtuigen.

1. Een boterham met choco is een beloning

Voor de mens is een zoete smaak een soort beloning. Door iets zoets, zoals een boterham met choco, te eten wordt je als het ware beloond. Je hersenen krijgen dan namelijk signalen door die veel weg hebben van impulsen die ook worden doorgegeven als je je opgewonden of blij voelt omdat je een grote prestatie hebt geleverd. Je hersenen merken echter geen verschil of je deze beloning nu werkelijk hebt verdiend, of dat je alleen maar zin had in iets lekkers.

2. Een boterham met choco biedt troost

Op het moment dat je niet lekker in je vel zit, kan het eten van een boterham met choco ervoor zorgen dat je je al snel weer goed voelt. Bepaalde stoffen in de chocolade zorgen er immers voor dat er signalen naar je hersenen worden gestuurd die te vergelijken zijn met een troostend gebaar. Om die reden gaan mensen, als ze zich verdrietig of eenzaam voelen, vaak zoetigheid eten. In een heleboel gevallen kiezen ze dan graag voor de heerlijke smaak van chocolade. De boterham is dikwijls niet eens van groot belang hierbij.

3. Een boterham met choco geeft energie

Op momenten dat je even wat extra energie kunt gebruiken, kan een boterham met choco vaak wonderen doen. Binnen een ommezien krijgt je lichaam immers weer een boost en kun je verder met de dingen waar je mee bezig was. Overigens zal niet alleen je lichaam door de chocolade van extra energie worden voorzien, want ook je hersenen delen mee in de winst. Hierdoor zul je je, na het eten van een boterham met choco, dan ook meestal beter kunnen concentreren. Erg handig als je nog stapels met boeken of documenten door moet spitten.

4. Een boterham met choco werkt lustopwekkend

Een van de bekende eigenschappen van chocolade is dat deze heerlijke zoetigheid ook boordevol stoffen zit die lustopwekkend werken. Wanneer je dus je libido een extra boost wilt geven, is het eten van een boterham zeker het proberen waard. Natuurlijk zal het eten van een boterham niet erg lustopwekkend ogen. Wellicht dat je voor een keertje het brood dan ook zou kunnen vervangen door je lief. Zeker weten dat julle allebei zullen genieten als je de choco van zijn, of haar, lichaam snoept.

5. Een boterham met choco verbetert je humeur

In chocolade zit een stof die ervoor zorgt dat je humeur snel zal verbeteren. Door het eten van een boterham met choco zullen je hersenen dan ook het gelukshormoon aan gaan maken. Hierdoor ga je je al snel weer opgewekt en blij voelen. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het regelmatig eten van chocolade een depressie zou kunnen laten verdwijnen. Alleen al van de gedachte wordt je zo blij dat je dit wilt vieren met een heerlijk boterhammetje met choco.

6. Een boterham met choco verbetert je geheugen

De zogenaamde flavonoïden in chocolade worden sterk in verband gebracht met een goed werkend geheugen. Als je dus van tijd tot tijd een boterham met choco eet dan kun je je prestaties op school, of op het werk, aanzienlijk verbeteren. Zeker als bij dit werk je geheugen een belangrijke rol speelt. Het is helaas nog niet bekend of het regelmatig eten van chocolade ook dementie af kan remmen of zelfs tegen kan gaan. Vast staat echter wel dat heel veel mensen steeds weer met volle teugen kunnen genieten van een heerlijke boterham met choco.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…