Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 zaken dat elk meisje vroeger in haar slaapkamer had staan

Olivier
4 min read

Dit zul je ongetwijfeld herkennen…. De 6 zaken die je terugvindt in een typische meisjeskamer.

1. Kleine rekjes of kastjes

In de meeste meisjesslaapkamers stonden of hingen vroeger vaak kleine houten rekjes of kastjes. In deze opbergertjes werden allerlei prullaria met zorg weggestopt, zoals je voorraadje pennen, je sieraden (niet je echte maar die van plastic natuurlijk) en het snoep dat je niet met de rest van het gezin wilde delen. Vaak werden deze kastjes zo vol gepropt met van alles en nog wat dat je op een bepaald moment zelf niet meer wist wat er allemaal in te vinden was. Laat staan waar je alles ooit eens had opgeborgen. Toen je de kastjes na jaren weer eens opruimde beleefde je dan ook nostalgische momenten bij het zien van zoveel jeugdsentiment.

2. Niet storen bordje

De meeste tienermeisjes wilden, zelfs in die tijd, niet zomaar gestoord worden. Bij de meeste van hen hing dan ook standaard een bordje aan de deur waar duidelijk op stond geschreven dat niemand zonder toestemming de kamer binnen mocht komen. Toch bleken moeders dit bericht over het algemeen niet goed te begrijpen. Keer op keer kwam je moeder dan ook, zonder kloppen of andere waarschuwing vooraf, je kamertje binnen. Vaak was dat juist op momenten dat je samen met een vriendin meidendingen aan het doen, of aan het bespreken, was. Ook broertjes en zusjes leek het bord niet echt buiten de deur te houden.

3. Je eigen stereotoren

Om naar je favoriete popsongs te kunnen luisteren gebruikte je je eigen stereotoren. Ook was deze erg handig als je urenlang de dansjes van de hipste meidenbands onder de knie wilde krijgen. Uiteraard had je ook een eigen verzameling cd’s, of zelfs nog LP’s, die voor een belangrijk deel bepaalde bij welke groep je hoorde op school. Uiteraard was je vrij om te luisteren naar de muziek die je leuk vond, mits je rekening hield met het geluidsniveau en je ouders en/of buren dus geen last van je hadden.

4. Een zitplekje

In elke slaapkamer van een meisje was vroeger wel een eigen zitplekje te vinden. Dit kon een oud (rotan)stoeltje zijn, maar eveneens een zitzak of een opblaasstoel. Op dit plekje zat je vaak om lekker ontspannen te lezen of naar muziek te luisteren. Nadat je echter een bepaalde tijd had gezeten, bleek het weer overeind komen toch niet zo makkelijk te zijn. Na verloop van tijd verruilde je deze zitplek dat ook voor je bed. Hier kon je bovendien niet alleen lekkerder op zitten, maar vooral ook heerlijk op liggen.

5. Een (verlichte) spiegel

Voor meisjes werd het steeds belangrijker om er goed uit et zien. Een spiegel op haar slaapkamer was dan ook echt noodzakelijk. Bij voorkeur werd deze spiegel omlijst door (oude) kerstverlichting. Niet alleen creëerde je zo een erg gezellige sfeer in je slaapkamer, maar ook werd het licht zachter. In het zachte licht voelen je jeugdpuistjes minder snel op als je weer eens een foto van spiegelbeeld maakte. 

6. Een eigen dagboek

Alles wat je beleefde werd in je dagboek, dat je vaak zelfs een naam gaf, geschreven. Het boekje diende dan ook van een slotje met een sleutel te zijn voorzien. Na verloop van tijd echter was bijna iedereen het sleuteltje kwijt en moest het dagboek zorgvuldig voor nieuwsgierige ouders, broers en zussen worden verborgen. Aan dit dagboek vertrouwde je immers al je geheimen toe, zoals op welke jongen je verliefd was, je eerste kus en andere echte meidendingen die je angstvallig voor jezelf wilde houden, maar wel graag aan het papier wilde toevertrouwen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…