Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die je herkent als broer of zus veel ouder is

Bram
3 min read

Heb jij ook een broer of zus die veel ouder is dan jijzelf? Dan zal je vast deze 7 dingen herkennen.

1. Je kent muziek die niet bij je generatie past

Terwijl je klasgenoten luisteren naar de cd’s van Justin Bieber luister jij naar wat veel mensen de ‘echte muziek’ noemen.

2. Je hebt een privé leraar die altijd in de buurt is

Je hoefde geen privélessen te volgen want je oudere broer of zus was altijd in de buurt om je bijles te geven. Van vraagstukken tot het maken van presentaties, je kon altijd op hen rekenen.

3. Je kan makkelijk tegen oudere mensen praten

Je had waarschijnlijk nog niet door dat je oudere broer of zus je helpt om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Je weet niet alleen hoe oudere mensen denken, je weet goed hoe je ze kan charmeren als je iets nodig hebt.

4. Het was altijd alsof je nog een andere ouder had

Het voelt soms echt alsof je nog een andere ouder hebt. Ze kijken uit voor je, leren je belangrijke levenslessen en ze straffen je zelfs als je iets fout doet. Maar je hebt ook altijd een engel uit vlees en bloed die er voor je zal zijn als je hen nodig hebt.

5. Je kan niet aan je toekomst denken zonder hem/haar

Ze zijn zo’n groot onderdeel van je leven dat je je toekomst niet zonder hen kan voorstellen.

6. Je krijgt heel goed relatieadvies en het is helemaal gratis

Je zal niet dezelfde fouten maken in de liefde want zij hebben het al gedaan. Je hebt hen zien opfleuren tijdens hun eerste verliefdheid, je moedigde hen aan voor hun eerste date en je troostte hen na een eerste break-up. En nu ben jij eigenlijk zelf een dating specialist. Bovendien kan je ook veel beter mensen inschatten door te kijken naar de relaties van je broer of zus. En als je zelf fouten maakt is er altijd iemand om je te troosten, het is toch niet mogelijk om iets voor hen geheim te houden.

7. Je had altijd een rolmodel om naar op te kijken

Je oudere broer of zus was altijd je grootste inspiratiebron. Soms vond je het niet leuk om altijd met hen vergeleken te worden, maar diep in je hart waren ze je rolmodel. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…