Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die je kat doet waarmee ze zegt “Ik hou van jou”

Bram
3 min read

Mensen die een kat hebben zijn beter gewapend tegen stress. Ze hebben bovendien minder kans op hartziekten en ze voelen zich gelukkiger. Het spinnen van een kat zou je bloeddruk zelfs spectaculair doen dalen. Ook op psychologisch vlak krijg je heel wat voordelen. Uit onderzoek blijkt dat een band tussen mens en kat even sterk kan zijn als tussen mensen onderling. Wist jij dat je kat je op 7 manieren probeert duidelijk te maken dat ze je graag ziet? Lees hier hoe je deze lieve signalen kan herkennen.

1.Spinnen

Als je kat erg op haar gemak is zal ze beginnen spinnen. Dat ze meestal begint te spinnen als jij haar aait is dan ook geen toeval. Je kat toont je dat ze je graag heeft en zich goed voelt hij jou. Ze geniet van wat je doet en ze vindt het leuk als je er bent. Opgelet: soms kunnen katten meer beginnen spinnen als ze pijn of stress hebben, het is hun manier om de pijn te verlichten.

2.Je likjes geven

Katten zijn propere dieren, ze zijn dan ook uren in de weer met zichzelf te wassen. Heeft jou kat je ook al eens likjes gegeven? Als een kat je likjes geeft wil dat eigenlijk zeggen dat ze zich met jou verbonden voelt. Ze ziet je als familie en ze wil jullie band zelfs nog sterker maken.

3.Je aandacht vragen

Weet jou kat je altijd wel te vinden als ze iets nodig heeft? Als je kat de hele tijd op je schoot komt zitten of miauwt als ze honger heeft wil dat zeggen dat ze je vertrouwt. Ze wil bij jou in de buurt zijn en ze weet dat je haar zal beschermen.

4.Je opwachten

Soms kan het lijken alsof je kat ‘weet’ wanneer je thuiskomt. Ze zal bij de deur gaan zitten en opgewonden worden als je binnenkomt. Ze is eigenlijk zielsgelukkig dat je er eindelijk bent.

5.Een dode muis brengen

Je kent het wel, dat dode muisje aan je buitendeur. Het lijkt een beetje luguber, maar het is eigenlijk een van de mooiste dingen die je kat voor je kan doen. Ze heeft erg haar best gedaan om dat muisje te vangen. Door het niet zelf op te eten maar het aan jou cadeau te geven toont ze dat ze je graag ziet. Wil je graag de vogels in je tuin beschermen? Hang dan een klein belletje aan haar halsbandje!

6.Haar buik laten aaien

Niet alle katten vinden het leuk om op hun buik geaaid te worden. Maar katten die het wel leuk vinden laten het alleen maar toe bij mensen die ze echt vertrouwen.

7.Traag knipperen

Je hebt het misschien al eens gezien, je kat knippert eens heel traag met haar ogen. Dit is een van de meest liefdevolle dingen die een kat kan doen. Het wordt dan ook niet voor niets de ‘kattenzoen’ genoemd.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…