Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die je nóóit moet zeggen tegen een vrouw die alleen maar zwart draagt

Olivier
4 min read

Je kunt het altijd eens proberen, maar dan is het op eigen risico…

1. Zijn al je kleren zwart?

Waarschijnlijk heeft iemand die alleen maar zwart draagt daar heel bewust voor gekozen. Misschien dat er ergens verborgen in een kledingkast wel een gekleurd kledingsstuk te vinden zal zijn, maar dat is dan vaak al lang uit de mode. Door alleen zwart te dragen willen sommige mensen bovendien iets uitdragen naar de buitenwereld, zoals hun voorliefde voor een bepaalde stroming in de maatschappij of de muziek. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben mensen met alleen zwarte kleding vaak een erg kleurrijke persoonlijkheid die veel goedmaakt. Zwarte kleding is voor hen dan meestal ook geen teken van wanhoop of verdriet.

2. Lekker simpel bij het kiezen van je outfit

Wanneer je alleen maar zwart draagt, wordt al snel gedacht dat je elke ochtend zomaar wat uit je kast trekt en aandoet. Niet is echter minder waar want ook mensen die alleen zwart dragen, kopen verschillende broeken en tops. Voor hen kan het dan ook een even grote strijd zijn om steeds weer een passende combinatie te vinden. Als dat niet zo was dan zou deze persoon even goed zich uit kunnen dossen in een zwarte vuilniszak. Voor veel buitenstaanders zou dit waarschijnlijk niet eens opvallen.

3. Heb je een hekel aan kleur?

Als je alleen maar zwarte kleding draagt, betekent dit niet automatisch dat je een afkeer hebt van alle andere kleuren. Je kunt dan dus nog steeds genieten van een bos prachtige bloemen of een kleurrijk schilderij. Zelf wil je er echter niet bij lopen als een kunstwerk van Picasso en daarom heb je voor de kleur zwart gekozen. Zwarte kleding dragen staat dan ook zeker niet gelijk aan het leiden van een kleurloos of zwartgallig bestaan.

4. Met zwart heb je geen last van vlekken

Zwarte kleding zou, volgens sommige mensen tenminste, niet zo smettelijk zijn als kleren in alle andere kleuren. Hierbij wordt echter vergeten dat bijvoorbeeld witte vlek, zoals na een poetsbeurt van je tanden, duidelijk zichtbaar zal zijn op een zwarte outfit. Om maar te zwijgen van witte honden- of kattenharen die eveneens goed te zien zullen zijn op een zwarte trui of broek. In een heleboel gevallen zullen vlekken op zwarte kleding juist extra opvallen, zelfs nadat je hebt geprobeerd deze direct weg te halen.

5. Waarom verstop je jezelf?

In zwarte kleding rondlopen, wil niet per definitie zeggen dat je je als een schichtig muisje gedraagt. Zwart gekleed gaan wil al zeker niet zeggen dat je je verstopt voor de buitenwereld. Vaak staat deze kleur je beter of voel je je er juist prettiger in. Denk maar eens aan die stijlvolle zwarte kleding die door veel mensen op gala’s en andere trendy bijeenkomsten dragen. Je kunt me immers niet wijsmaken dat elke gast van een dergelijke happening zich wil verstoppen in de meest hippe en prachtig afkledende zwarte kleding.

6. Je ziet er ouder uit in zwarte kleding

Op het moment dat je alleen maar in het zwart gekleed gaat dan zou je, volgens sommige personen tenminste, er ouder uitzien. Niets is gelukkig minder waar want zwart zorgt er vaak voor dat je slanker, en dus meestal ook jonger, lijkt. Bovendien is er niets mis met een beetje volwassen uitstraling. Je kunt namelijk nog altijd je een felgekleurd T-shirt aantrekken met je favoriete stripheld erop. Of je daar echt zo gelukkig van wordt, is echter een heel ander verhaal.

7. Zwart kleedt af

Dat zwart je slanker kan doen lijken, is vrijwel bij iedereen wel bekend, maar wat is de reden van een dergelijke opmerking? Wil je hiermee aangeven dat ik eigenlijk te dik ben? Als je dat punt wilt maken dan kun je dat beter op een meer directe manier doen. Verwijzen naar een belangrijk voor deel van het dragen van alleen maar zwarte kleding is namelijk zo kort door de bocht. De afkledende factor van zwarte kleding is mooi meegenomen, maar in de regel niet de reden dat iemand juist voor deze kledingkleur heeft gekozen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…