Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 misvattingen over seks die je moet weten

Bram
4 min read

1. Een maagd heeft altijd een intact maagdenvlies

Een intact maagdenvlies is helaas niet altijd een teken van maagdelijkheid. De medische term voor het maagdenvlies is hymen en het is een randje dat bestaat uit weefsel. Dit weefsel zit in de regel bij meisjes en jonge vrouwen in de vorm van een kraagje rond de vagina-ingang. Een vrouw kan echter al seksueel actief zijn en desondanks een intact maagdenvlies hebben. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: een vrouw kan een gebroken maagdenvlies hebben terwijl ze nog nooit seks heeft gehad. Haar maagdenvlies is dan bijvoorbeeld gescheurd door zelfbevrediging of het gebruik van tampons.

2. Sommige vormen van seks zijn volkomen risicoloos

De ene vorm van seks is veiliger dan de andere. Zo kun je bijvoorbeeld van orale seks niet zwanger raken, maar wel kun je op deze manier seksueel overdraagbare aandoeningen oplopen. Dit wil dus zeggen dat je ook bij het hebben van orale seks, net zoals bij vaginale of anale seks, je dient te beschermen tegen soa’s. Dit kun je bij voorkeur doen met behulp van een condoom of een beflapje.

3. Enkel jonge mannen ejaculeren te vroeg

Een vroegtijdige ejaculatie is helaas niet alleen het probleem van jonge mannen omdat deze meer zin in seks zouden hebben. Een te vroege zaadlozing heeft feitelijk dan ook niets te maken met de leeftijd van een man, maar is eerder te beschouwen als een chronische aandoening. Mannen van elke leeftijd kunnen dan ook last hebben van een vroegtijdige zaadlozing. In een heleboel gevallen kun je jezelf echter trainen om je ejaculatie beter te timen.

4. De anticonceptiepil maakt je dik

Volgens deskundigen op het gebied van anticonceptie is er vrijwel geen verband te ontdekken tussen een toename van het lichaamsgewicht en het gebruik van de pil. Om een aantal uiteenlopende (hormonale) redenen kan een vrouw gewoon een beetje dikker worden als ze ouder wordt. Om deze toename van lichaamsgewicht tegen te gaan bestaat er eigenlijk maar één remedie: gezond eten en veel bewegen. Het maakt hierbij weinig verschil of je nu de anticonceptiepil slikt of een ander voorbehoedsmiddel gebruikt.

5. Een man denkt voortdurend aan seks

De helft van alle mannen denkt minder dan 19 keer op een dag aan seks. De rest van hen doet dit overigens nog veel minder vaak. Op een dag denken mannen ongeveer even vaak aan seks als aan lekker eten. Daarbij komt verder dat een man voor een bepaalde tijd geen behoefte heeft aan seks. Hij zal dan dus aanzienlijk minder hieraan denken. Bovendien denken vrouwen ook meerdere keren op een dag aan seks, en aan lekker eten natuurlijk.

6. Vrijen zorgt voor een hoge calorieënverbranding

Een heleboel mensen denken nog altijd dat je door te vrijen enorme hoeveelheden energie, en dus calorieën, verbrandt. Door te vrijen verbruik je inderdaad calorieën, want het is een vorm van lichaamsbeweging, maar het aantal ligt aanzienlijk lager dan veel mensen denken. Om echt veel calorieën te verbranden met seks zou je dan ook een ware seksmarathon dienen te houden. Met lopen en wandelen zul je dan ook nog altijd het beste veel calorieën verbranden. Dit neemt echter niet weg dat je deze vorm van lichaamsbeweging direct van je lijstje moet schrappen. Elke verbrande calorie is er immers één en bovendien is seks een leuke manier om je lichaam in beweging te brengen.

7. Vrouwen experimenteren meer dan mannen

Nog altijd geloven veel mensen dat vrouwen meer experimenteren op het gebied van seks dan mannen. Ook homo- en biseksuelen zouden ondernemender tijdens het vrijen zijn dan mannen. Onderzoek heeft echter aan het licht gebracht dat de cijfers over experimenteren in de slaapkamer vrijwel gelijk zijn. Bij de mensen die uiteindelijk voor een heteroseksuele relatie kiezen, is dit absoluut het geval. Zou er immers niet worden geëxperimenteerd tijdens de seks dan zou je al snel in een zekere sleur belanden en zou je seksleven enorm saai worden.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…