Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 Redenen waarom Antwerpen de tofste stad is

Bram
4 min read

1. Antwerpen heeft een rijke historie

De geschiedenis van Antwerpen is vandaag de dag nog altijd terug te vinden in talloze gebouwen verspreid over de stad. Wat de reden van je bezoek aan Antwerpen ook is, je kunt als je van een stukje fraaie geschiedenis houdt altijd je hart ophalen. Bovendien biedt de stad ook nog een breed aanbod aan musea die de rijke geschiedenis eveneens op bijzondere manieren belichten. Zo zijn er bijvoorbeeld musea die het religieuze erfgoed in de schijnwerpers zetten, maar eveneens musea die zich volledig toe hebben gelegd op de het handelsverleden van de stad.

2. Antwerpen is een stad van bezienswaardigheden

Niet alleen kun je in Antwerpen volop genieten van alles wat met de geschiedenis van de stad te maken heeft. Antwerpen kent namelijk ook nog een aantal andere bijzondere bezienswaardigheden, zoals het grote openbare aquarium Aquatopia of Easy City (een centrum voor moderne kunsten). Verder wordt de Zoo van Antwerpen ook vaak als een ware bezienswaardigheid gezien in het hartje van de stad. Kortom: tijdens een bezoekje aan Antwerpen kom je vaak ogen en oren te kort.

3. Antwerpen kent een bruisend uitgaansleven

Het uitgaansleven in Antwerpen bestaat uit een breed scala aan cafés, bars, dancing, restaurants, eetcafés, theaters en bioscopen. Tijdens een avondje uit zal er dus voor ieder wat wils te vinden zijn in de stad. Zo zijn er vooral veel cafés te vinden in het toeristisch stadshart rondom de Grote Markt en de Groenplaats, maar eveneens op het Eilandje en op Zuid. Verspreid over de stad vind je tal van gezellige restaurants met allerlei verschillende keukens. Er is voor elke beurs wel een geschikt restaurant te vinden of je nu als student of als zakenman een hapje wilt gaan eten.

4. Antwerpen is een stad van evenementen

De stad Antwerpen staat bekend om een aantal grote en kleinere evenementen. Zo wordt er bijvoorbeeld elk jaar de Sinksenfoor georganiseerd. Dit is een enorme kermis, met meer dan 150 attracties, op het Park Spoor Oost. Deze Antwerpse kermis kun je zes weken per jaar bezoeken. Verder is de stad bekend vanwege de jaarlijks terugkerende evenementen: de Antwerp Pride (met allerlei festiviteiten voor homo's, lesbiennes en transgenders), de Rubensmarkt (op 15 augustus), de Kerstmarkt op verschillende pleinen in het hartje van de stad.

5. Antwerpen is een winkelstad

In de stad Antwerpen zijn verschillende winkelstraten en –centra te vinden. Als je van winkelen houdt dan kan een bezoekje aan Antwerpen dan ook zeker niet uitblijven. Een van de grootste winkelstraten van de stad (en van ons land) is De Meir. Hier kun je bij diverse internationale winkelketens je hart ophalen. Verder kun je de Stadsfeestzaal bezoeken die aan deze winkelstraat is gelegen. Dit is een modern winkelcentrum, al stamt de zaal uit 1908, met exclusieve winkels van bekende designers en diverse bijzondere eetgelegenheden. Maar ook in de andere straten van het stadscentrum en op andere locaties in Antwerpen zijn leuke winkelgebieden te vinden die zeker het bezoeken meer dan waard zijn.

6. Antwerpen is een onderwijsstad

De stad Antwerpen kent niet alleen een wereldberoemde universiteit, maar eveneens een aantal uitstekende hogescholen. Maar ook voor het volgen van middelbaar onderwijs komen een heleboel mensen naar Antwerpen. Door het brede aanbod aan onderwijsinstellingen is Antwerpen dan ook een uitgelezen plaats om te gaan studeren. Het zal je dan ook niet verbazen dat je in de stad regelmatig studenten van over heel de wereld tegenkomt.

7. Antwerpen is een sportieve stad

Welke sport je ook wilt beoefenen, alleen of in een team, recreatief of in competitie verband,

Antwerpen heeft altijd wel een sport die bij je past. Het aanbod aan sportverenigingen en –clubs is immers erg groot en gevarieerd. De stad beschikt bovendien over een aantal prachtige sportfaciliteiten en –parken. Daarnaast organiseert de stad van tijd tot tijd de meest uiteenlopende sportevenementen van lokale-, nationale en internationale klasse.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…