Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 veel voorkomende excuses die je kan gebruiken om je ziek te melden

Bram
4 min read

1. Ik voel me niet lekker

ik voel me niet lekker is waarschijnlijk het excuus dat meest vaak wordt gebruikt. Door te fingeren dat je je niet goed voelt, kun je een extra vrije dagje vrij oogsten of je weekend een dag langer maken. Doordat je een vaag excuus gebruikt, is het immers voor je werkgever lastig om in te schatten of je ook daadwerkelijk niet op je werk kunt verschijnen. Uiteraard dien je na terugkeer op je werkplek wel een uitleg te kunnen geven over je afwezigheid. Gelukkig heb je minimaal een dag om een dergelijke smoes te bedenken.

2. Ik heb dringend rust nodig

Je baas vertellen dat je dringend rust nodig hebt, zal alleen kunnen als je een aantal lange of zware dagen op het werk hebt doorgebracht. Te veel hooi op je vork nemen, kan er immers toe leiden dat je lichaam snakt naar rust en herstel. Te veel is, ook als het om werk gaat, gewoon te veel. Je baas zal dat zeker en vast begrijpen

3. Ik ben thuis dringend nodig

Ieder mens heeft wel eens een dag dat hij, of zij, thuis iets belangrijks te doen. Zo komt er bijvoorbeeld een klusjesman die je binnen dient te laten. Ook zou je als excuus kunnen gebruiken dat er een belangrijk pakketje zal worden bezorgd waarvoor je je handtekening dient te zetten. Met een beetje geluk zal je baas over zijn, of haar, hart strijken en je een dag vrijaf geven

4. Mijn partner/kind voelt zich niet goed

Wanneer je niet het excuus wilt gebruiken dat je je zelf niet lekker voelt, kun je je baas vertellen dat één van je gezinsleden zich niet opperbest voelt. Je vrouw, je kinderen of zelfs je ouders hebben in een dergelijk geval al je aandacht en zorg. Vervanging voor deze zorg is niet voor handen, of je vindt het lastig om een dergelijke verantwoordelijkheid aan een ander over te dragen. Er zullen dan ook niet veel bazen zijn die je geen dag vrij zouden geven voor een dergelijke nobele actie. Een zorgzame medewerker is immers in de regel ook zorgzaam als het op zijn, of haar, werk aan komt.

5. Ik heb een belangrijke afspraak

Een belangrijke afspraak met bijvoorbeeld een arts is een prima excuus om niet op je werk te hoeven verschijnen. Dit geldt uiteraard ook voor een afspraak met een overheidsinstelling die je niet mag missen. Je baas heeft er doorgaans namelijk niets aan als je ziek wordt of in de problemen geraakt doordat je geen vrije dag wordt gegund. De dag na je zogenaamde afspraak zul je je weer voor tweehonderd procent inzetten op de werkvloer.

6. Ik heb autopech

Wanneer je altijd met je auto naar het werk komt, behoort het excuus autopech zeker tot de mogelijkheden. Een mechanisch probleem is namelijk vaak niet direct op te lossen. Daarbij komt verder nog dat je voor een bezoekje aan de garage ook al gauw een dag dient te rekenen. Het regelen van vervangend vervoer is op korte termijn evenmin eenvoudig, en zal in de regel veel tijd vergen, waardoor je baas je vrije dag vaak wel zal moeten honoreren.

7. Onvoorziene omstandigheden

Je woning of appartement is onder water komen te staan doordat je wasmachine is gaan lekken. Er zijn ruiten gesneuveld door de harde wind en deze dienen toch echt nog dezelfde dag te worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen. Je ruikt een doordringende gaslucht en je vindt het niet verantwoord om de situatie niet te laten onderzoeken door een deskundige. In al deze gevallen zal je baas het meestal geen enkel probleem vinden dat je een dag niet op je werk verschijnt.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…