Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 zaken die alleen singles herkennen

Anja
5 min read

Ben je single? Dan zullen deze 7 zaken alledaags zijn voor jou…

1. Vervelende vragen over het single zijn

Als single krijg je van tijd tot tijd, niet alleen van je familie en vrienden, maar zelfs van bepaalde collega’s, de vraag of je inmiddels al een partner hebt gevonden. Verder schromen sommige mensen zelfs niet om te vragen of je eigenlijk niet te kieskeurig bent als het een lief betreft. Zelf weet je echter dat je gewoon wilt wachten op de prins(es) op het witte paard. Jij bent namelijk de enige die weet wat je verwachtingen en voorkeuren zijn als je een relatie gaat beginnen. Op de talloze goedbedoelde adviezen en troostende woorden (het zal vast wel goed komen of ook voor jou loopt er iemand rond op deze aardbol) zit je dan ook meestal niet echt te wachten.

2. Je bent altijd alleen

Waar je ook naartoe gaat, als single moet je dit in de meeste gevallen in je eentje doen. Dit kan soms behoorlijk lastig zijn. Denk maar eens aan je binnenkomst op een bruiloft of familiefeest. Zelfs op het ogenblik dat je met vriend(inn)en op stap gaat, kom je altijd alleen aan. Indien je geluk hebt, ben je niet de enige singles op het feest, en zijn er nog andere vrijgezellen, met wie je vervolgens op kunt trekken. Wanneer dit niet het geval is dan zul je gedurende het feest als eenling tussen alle stelletjes moeten staan. De meeste singles zullen in dat geval dan ook te vinden zijn bij de bar.

3. Zelfstandig te werk gaan

Als single heb je niemand die je een handje kan helpen om die enorme kast in elkaar te zetten, om die zware vuilzakken aan de straat te zetten, of om het deksel van de pot met mayonaise voor te openen als je dat zelf niet lukt. Dit kan in bepaalde gevallen erg lastig zijn, maar gelukkig kun je wel altijd zeggen dat je zelfstandig bent en dat je prima weet hoe je zaken in je eentje aan dient te aanpakken. Voor je omgeving wil je je namelijk meestal niet laten merken dat je er regelmatig flink van baalt om op niemand terug te kunnen vallen.

4. Vijfde wiel aan de wagen

In het leven van iedere single zal het minimaal één keer gebeuren dat hij, of zij, zich het vijfde wiel aan de wagen zal voelen. Dit kan je bijvoorbeeld gebeuren als je hebt afgesproken met een vriend(in) die wel een partner heeft. Je vriend(in) zal je dan weliswaar proberen te betrekken bij dingen die jullie ondernemen, maar eigenlijk zal het stelletje voortdurend met elkaar bezig zijn. In de tussentijd zul je, als single, jezelf constant afvragen hoe lang een stelletje kan blijven kussen zonder adem te halen. Ook neem je jezelf voor om je toekomstig lief altijd thuis te laten op het ogenblik dat je met een vriend(in) gaat stappen.

5. Vrij om te doen wat je wilt

Op het moment dat je single bent is er niemand met wie je rekening dient te houden. Je kunt dan ook lekker doen wat je zelf wilt. Je kunt dus volop genieten van de vrijheid die je hebt. De jaloerse blikken van vriend(inn)en met een vaste relatie voel je dan ook regelmatig in je rug prikken. Jij kunt immers besluiten om helemaal in je eentje naar een film te kijken of een enorme portie ijs op te eten zonder deze met een ander te hoeven delen. Daarnaast ben je vrij om te flirten met wie je maar wilt.

6. Je voelt je soms eenzaam

Een single geniet helaas niet alleen maar van zijn, of haar, vrijheid. In bepaalde gevallen kan het namelijk ook erg eenzaam voelen om altijd maar alleen te zijn. Op die momenten wil je ook een lief om mee te kunnen knuffelen of om romantisch mee hand in hand te lopen. Je vriend(inn)en zijn er dan wel altijd voor je als je hen nodig hebt, maar een vaste partner is toch nog even wat anders. Met een lief kun je ook andere dingen delen dan met je vriend(inn)en en bovendien lekker intiem zijn.

7. Koppelaars liggen op de loer

Een aantal van je vrienden en familieleden zal er alles aan doen om je te koppelen aan een goede vriend(in). Deze mensen zullen je dan ook van tijd tot tijd, en dikwijls ongevraagd, tips en adviezen geven over het vinden van een lief. In het begin kan dit nog best grappig lijken, maar na een poosje zal het gedrag van deze koppelaars gewoon irritant worden. Je bepaalt immers zelfs of je op zoek gaat naar een lief en ook welke persoon er het beste bij je past.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…