Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 zaken die je moet weten vooraleer je aan kinderen begint

Olivier
5 min read

Alvorens aan kinderen te beginnen, lees je misschien beter even dit artikel.

1. Weet je welke voorbereidingen je moet treffen?

Een baby is niet alleen maar een hoopje schattigheid waar je heel veel van kunt houden, maar betekent eveneens het treffen van een heleboel voorbereidingen. Hoe leuk het ook is om samen te fantaseren over het uiterlijk van je baby, er komt veel meer bij kijken. Zo moet je je onder andere bedenken over de activiteiten die je wilt loslaten na een bevalling. Na een ebvalling wil je immers voornamelijk slapen en rusten. Verder moet je gaat beoordelen hoe de tijdsindeling eruit ziet. Welke ouder zorgt op welk moment voor het kleintje? Je kunt namelijk niet ’s nacht ruzie gaan maken als je baby een verse luier nodig heeft.

2. Welke soort ouder wil je zijn?

Voordat je aan een kind begint, is het goed te weten welke soort ouder je wilt zijn. Dit wil zeggen dat je bepaalt hoe je je kind op wilt gaan voeden. Zo kun je een strenge ouder zijn die erop staat dat je kind zijn uiterste best doet op school en alleen met een toprapport thuiskomt. Daarnaast kun je een soort beste vriend van je kind zijn die het je kind alleen maar leuk en makkelijk wil maken in zijn leven. Uiteraard dien je je partner ook te vragen naar zijn, of haar, visie.

3. Hoe lopen de ruzies af

Ruzies kunnen op een heleboel verschillende manieren verlopen en eindigen. Zo kan het soms gebeuren dat er met serviesgoed wordt gesmeten en deuren met een knal worden dichtgesmeten. In andere gevallen worden meningsverschillen in alle rust uitgepraat. Wanneer je een kind hebt gekregen zullen de ruzies met je partner niet zomaar verdwijnen, en soms zelfs nog wel in aantal toenemen. Het is echter cruciaal om al voor de geboorte van een kind geschillen op een laag niveau aan te pakken en op te lossen.

4. Hebben we vaak genoeg plezier samen?

Op het moment dat je zeker weet dat je, samen met je partner, veel lacht dan is dat een mooie meevaller. De geboorte van een kind kan er immers voor zorgen dat er ook een heleboel momenten zullen zijn dat je liever een potje gaat zitten huilen. Denk maar eens aan die drukke dagen na weer een slapeloze nacht omdat je kleintje maar niet in slaap wilde vallen. Wanneer je nog samen met je partner kunt lachen, zal dat ervoor zorgen dat je relatie niet onder een zware druk komt te staan.

5. Laten de financiën het toe?

Het krijgen van een kind kost geld, heel veel geld. Het geld dat je jarenlang bijeen hebt gespaard, kun je dan ook al snel gedag zeggen. Er moet immers een hongerig mondje worden gevoed en dat kost behoorlijk wat geld. Geld dat je anders wellicht had willen besteden aan nieuwe kleren of een leuk uitje. Voordat je aan een kind begint moet je dus goed uitzoeken of je wel over genoeg financiële middelen beschikt om goed voor het kleintje te kunnen zorgen. Zelfs wanneer je te maken krijgt met financiële tegenvallers mag je kind immers niets tekort komen.

6. Zijn we allebei toe aan het ouderschap?

Op het moment dat je baby in je armen wordt gelegd, is er geen weg meer terug. Je moet dus van tevoren goed weten of jullie beide daadwerkelijk toe zijn aan het ouderschap. Sommige mannen en vrouwen willen bijvoorbeeld eerst nog hun studie afronden, wat van de wereld zien of carrière maken. Je moet je dus afvragen of het krijgen van een kind niet de plannen van één van jullie in de weg zal staan.

7. Het seksleven zal drastisch veranderen

Na de geboorte van een kind kun je niet langer ongestoord vrijen op elke gewenste plek in huis. Zeker niet als je kleintje wakker is, zal er van seks weinig terechtkomen. Maar ook als je energieniveau, na een lange dag, bijna beneden het nulpunt is gedaald, zul je doorgaans weinig zin hebben om te vrijen. Nadat je je baby in je armen hebt gehouden, ben je er echter zeker van dat dit hummeltje het allemaal waard is en dat je later vast en zeker de seksloze periode weer goed zult maken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…