Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 dingen die alleen vrouwen begrijpen die volleybal spelen

Bram
4 min read

1. Volleybaltrainingen zijn helemaal top

De trainingen voor volleybal zijn altijd enorm leuk. Alleen als je aan je conditie moet werken, zal deze wat zwaarder zijn dan normaal. Je speelt echter in een hecht team dat je altijd door dik en dun zal blijven steunen, dus ook tijdens een heftige conditietraining. Als een soort grote familie weten de volleybalvrouwen zich er dan ook weer dapper doorheen te slaan.

2. Niets voor elkaar te verbergen

Vrouwen die samen in een volleybalteam zitten, hebben niet voor elkaar te verbergen, Jullie hebben elkaar namelijk al duizenden keren naakt gezien. Ook het gevoel van schaamte naar elkaar toe zal om die reden volledig zijn verdwenen. Zelfs uit de drinkbus van een ander een slok nemen wordt door je team als de meest normaalste zaak van de wereld gezien.

3. Samen alles delen

Niet alleen de drinkbussen worden door alle leden van het volleybalteam gedeeld. Ook allerlei andere zaken die vergeten zijn, kunnen bij één van de medespeelster wel tijdelijk worden verkregen. Er is immers altijd wel iemand die een extra paar schoenen, sokken of kniebeschermers bij zich heeft. Maar ook als je even verlegen zit om wat Reflex Spray hoef je maar één gil te geven. Vrouwen die samen volleyballen delen immers alles.

4. Sfeer op het volleybalveld is geweldig

De sfeer op het volleybalveld is altijd helemaal geweldig. Maar ook op alle andere plaatsen waar je samen bent met de andere dames van je team. Denk maar eens aan de lol die jullie hebben in de kantine of in de kleedkamer. Een volleybaltraining of –wedstrijd is dan ook altijd dikke pret voor iedereen. Niemand zal zich immers een buitenbeentje voelen binnen een volleybalteam.

5. Enorme rivaliteit met andere clubs     

Hoewel vrouwen in hun eigen volleybalteam heel verdraagzaam en sociaal zijn, zal de rivaliteit met andere clubs juist vaak enorm groot zijn. Na een paar jaar spelen in een volleybalteam weet je dan ook goed welke clubs je als tegenstander beter kunt vrezen. Andere teams lusten jullie daarentegen rauw. Je weet immers precies wat je aan het team hebt waar je deel van uitmaakt.

6. Uitstekende teamgeest

De teamgeest van een vrouwenvolleybalteam is vaak geweldig goed. Niet alleen weten jullie elkaar tot het uiterste op te pep[en voor een wedstrijd, maar ook elkaar op te vangen als een wedstrijd wat minder succesvol verloopt. Bij het scoren van een punt gaat dan ook iedereen volkomen uit zijn dak. Een wedstrijd winnen betekent een nog hechtere band met je medespeelsters, jullie hebben de klus immers samen tot een goed einde weten te brengen.

7. Elkaar aanmoedigen

Vrouwen die samen een volleybalteam vormen, zullen elkaar altijd aan blijven moedigen, zelfs als één van hen een foutje maakt. Fouten maken is immers menselijk en bovendien zijn er vast en zeker nog genoeg momenten dat je dit weer recht kunt trekken. Je kunt binnen je team dan ook zonder twijfel altijd op alle anderen rekenen. Vrienden zijn er toch om elkaar bij te staan, ook tijdens een volleybalwedstrijd.

8. Winnen, winnen en nog eens winnen

Hoewel je altijd geleerd hebt hoe belangrijk sportiviteit is tijdens een potje volleybal, toch zul je samen met je team alleen maar gaan voor de winst. Samen met de andere vrouwen in het team sloof je je dan ook enorm uit om maar alles uit de wedstrijd te kunnen slepen. Pas als het laatste fluitsignaal is gegaan, kunnen jullie weer helder denken. Ook is het dan pas tijd voor de echte gezelligheid binnen het team. Samen met de andere vrouwen ga je dan immers een hapje eten en vast heel hard lachen om alles wat er tijdens de wedstrijd misging. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…