Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 dingen die je alleen herkent als je enorm ongeduldig bent

Olivier
4 min read

1. Je wilt altijd weten of iets lang gaat duren

Jij bent altijd degene die overal wil weten of iets lang gaat duren. Het maakt hierbij niet uit of je op restaurant bent of een afspraak hebt bij de tandarts. Meestal vraag je dit dan niet omdat je honger hebt, of bang bent voor de tandartsbehandeling, maar gewoon omdat je weinig zit hebt om lang te wachten. Je weet immers van jezelf dat je je vreselijk gaat vervelen als je lang ergens op moet wachten. Je bent na een poosje dan ook niet meer te genieten.

2. Alles moet meteen gebeuren

Op het moment dat je computer vastloopt, dan begin je meteen al op alle knopjes van je toetsenbord te duwen. Dit ondanks het feit dat dit in de meeste gevallen juist een averechts effect zal hebben. Maar ook als je niet direct antwoord krijgt op een verzonden bericht, dan ga je direct even bellen. Je kunt het simpelweg niet uitstaan om lang te moeten wachten op een oplossing of een antwoord. Verder ben je echt een persoon die, zodra je iets uit de knoop moet halen, snel naar een schaar zal grijpen. Een veter of een kabel ontwarren duurt immers veel te lang naar je zin.

3. In de rede vallen

Er zijn van die mensen die erg lang van stof zijn als ze je iets duidelijk willen maken. Aan deze mensen, maar ook aan mensen die erg traag praten, heb je dan ook een vreselijke hekel. Voor jou moet een verhaal kort en bondig zijn. In de meest erge gevallen zul je dergelijke personen dan ook, hoe ongepast dit ook mag zijn, gewoon in de rede vallen.

4. Iets in eigen hand nemen

De uitdrukking iets in eigen hand nemen, neem je soms wel erg letterlijk. Zeker als je denkt iets sneller te kunnen doen dan een ander. Zodra de persoon in kwestie geen haast weet te maken, en bovendien het betreffende object niet uit handen wil geven, dan gris je het soms zelfs zomaar weg. Je kunt je geduld dan gewoon niet langer op de proef stellen.

5. Wachten op het openbaar vervoer

Helaas komen bussen, treinen trans en metro’s niet altijd op het afgesproken tijdstip. Het kan dus ook gebeuren dat je even moet wachten voordat je verder kunt reizen. In die tijd zul je je echter voortdurend lopen te ergeren en te ijsberen. Je vermaakt jezelf, en houdt je zenuwen in bedwang, door tijdens het heen en weer lopen op je smartphone te tikken.

6. Stilstaan maakt je nerveus 

Wanneer je in een file of andere wachtrij terechtkomt, wordt je vreselijk nerveus. Je vraagt je dan voortdurend af waarom deze rij maar blijft bestaan en niet korter wordt. Eigenlijk zouden er speciale tijstroken en kassa’s in het leven geroepen moeten worden voor trage mensen. Dit zou een heleboel ergernis bij je voorkomen. Om die reden ben je ook van mening dat iedereen op een roltrap rechts zou moeten houden zodat je altijd aan de linkerkant kunt passeren.

7. Winkelen is een ramp

De hel op aarde is voor jou een winkel. Zeker als je gaat shoppen op drukkere dagen loop je je constant aan mensen t ergeren. Je vraagt je bijvoorbeeld af waarom iedereen opeens naar de paskamers komt op het moment dat jij wat kleding wil passen. Je zult echter nooit zelf achteraan een rij aansluiten voor een pashokje. Dit geldt ook voor een kassa waarvoor een rij met wachtende klanten zich heeft opgesteld. In dergelijke situaties zie je vaak resoluut van een aankoop af.

8. Geduld is een schone deugd

Heel je leven krijg je al te horen dat je meer geduld moet oefenen. Ook de uitspraak "Geduld is een schone deugd" heb je maar al te vaak moeten horen. Omdat je zeker weet dat dit een pertinente leugen is, kun je deze zin dan ook niet meer horen. Je hebt er een enorme hekel aan gekregen en zult je zelfs nog ongeduldiger gaan gedragen als iemand dit weer eens tegen je zegt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…