Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 dingen die je herkent als je een volwassen Disneyfan bent

Olivier
5 min read

Ben jij een echte Disneyfan? Dat weet je pas na het lezen van dit artikel..

1. Negatieve opmerking van buitenstaanders

Je krijgt van tijd tot tijd te horen dat je te oud bent om een fan te zijn van Disney. Maar waarom zou je een normaal broodrooster kopen als je er ook één aan kunt schaffen die een leuke afdruk van Mickey Mouse op je boterham achterlaat? Wat extra magie in het leven brengen kan vandaag de dag zeker geen kwaad. Niet ieder mens wil immers direct na de volwassenheid al zijn, of haar, jeugdige trekjes achter zich laten. Als Disneyfan heb je dan ook vaker plezier in het leven en ziet daardoor veel problemen doorgaans eerder van een zonnige kant.

2. Alle soundtracks ken je uit je hoofd

Als doorgewinterde Disneyfan ken je alle soundtracks volledig uit je hoofd. Vaak zing je deze, soms zonder dat je het zelf doorhebt, uit volle borst mee. Al bij het horen van de eerste noten van een soundtrack weet je immers al uit welke film het liedje afkomstig is. Je kunt dus ook direct je stem aanpassen op het bijbehorende Disneypersonage. Ook de meeste gesproken teksten kun je woord voor woord opzeggen. Soms is dat best lastig omdat je de pret voor anderen niet wilt bederven en het verhaal verraadt door onbewust alvast wat vooruit te lopen op de tekst.

3. Op zoek naar andere Disneyfans

Je hart maakt een klein sprongetje als iemand in je omgeving zegt ook een Disneyfan te zijn. Dit geldt ook voor mensen die graag een wedstrijd met je aan willen gaan. Ze krijgen echter nooit de kans op van je te winnen omdat je echt alles over Disney weet. Hoe leuk een nieuwe Disneyvriend ook is, het blijft leuker om te kunnen schermen met je grotere kennis over de talloze films en personages die de Disneystudio’s voort hebben gebracht. Je wilt altijd de allergrootste fan van Disney zijn, en blijven natuurlijk.

4. Disney maakt je dag weer goed.

Er zijn van die dagen dat alles anders lijkt te gaan dan je had gepland of verwacht. Op die momenten is het opzetten van een Disneyfilm vaak voldoende om je weer op de been te helpen. Je hoeft dan alleen maar met een pak tissues en een berg chocola voor de televisie te installeren en te genieten van je favoriete film. Van de meeste Disneyfilms zullen binnen een oogwenk weer een lach op je gezicht weten te toveren.

5. Disneypersonages inspireren je elke dag weer

Dag in, dag uit krijg je weer nieuwe inspiratie van verschillende Disneyfiguren. Je ziet hen als voorbeeld om positief te blijven of om door te zetten in moeilijke tijden. Stiekem vraag je je soms zelfs af hoe bepaalde Disneypersonages zouden handelen in een lastige situatie. Nadat je je bedacht hebt hoe zij een bepaalde kwestie aan zouden pakken, ga je het zelf eveneens op die manier proberen. Wanneer daarna blijkt dat je aanpak vruchten af heeft geworpen ben je al helemaal in je nopjes. Je wist immers wel dat je op je Disney kon vertrouwen als leidraad in het leven.

6. Je hebt meerdere favorieten

Op het moment dat je gevraagd wordt wie jouw favoriete Disneyfiguur is, duurt het een behoorlijke tijd voordat jij een duidelijk antwoord kan geven. Elk personage heeft immers zijn, of haar, eigen positieve kanten. Elk personage heeft een eigen speciaal plekje in je hart veroverd en dat zorgt ervoor dat je steeds opnieuw moeten wikken en wegen om een favoriet aan te kunnen wijzen. Eigenlijk is het helemaal niet mogelijk om maar één favoriet aan te duiden: je vindt namelijk alle personage erg leuk, ieder op hun eigen manier weliswaar.

7. Je vakantiebestemming staat vast

Elke keer als er een vakantiebestemming gekozen moet worden, zul je je favoriete plekje weer moeten verdedigen. Je wilt nu eenmaal liever niet naar Spanje of Griekenland. Ook een zonnige onbewoond eiland is niet aan jou besteed. De enige plek voor een geslaagde vakantie is voor jou namelijk Disneyland. Elke keer dat je daar bent, zul je dan ook nieuwe dingen ontdekken en je ogen uitkijken. Hier voel je je pas echt thuis samen met al je geliefde Disneyvriendjes om je heen.

8. Je moet je beheersen

Je moet je enthousiasme leren beheersen om niet steeds ui te hoeven leggen dat Disney echt alles voor je betekent. Je houdt bijvoorbeeld zoveel van Mickey Mouse dat je hem steeds weer enorm gaat missen als je enige tijd niet meer in Disneyland bent geweest. Dit terwijl je je oma wellicht maar twee of drie keer per jaar op gaat zoeken. Je liefde voor Mickey Mouse is dan ook lastig te omschrijven. Je hebt bovendien nog nooit een betere knuffel gehad dan die van de levende Mickey in Disneyland.  

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…