Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 eigenschappen die IEDEREEN moet hebben

Bram
4 min read

1. Je zet je altijd volledig in

Op het moment dat je een taak uit moet voeren, zul je je altijd volledig inzetten. Waar je dus aan begint, zul je dan ook absoluut af willen maken. Een taak doorschuiven naar een ander zal niet in je hoofd opkomen omdat je hem, of haar, niet met jouw werk of problemen, op wilt zadelen. Zodra je taak is volbracht, weet je zeker dat deze naar behoren is uitgevoerd en dat je er je uiterste best op hebt gedaan. Indien een taak niet helemaal volgens plan is verlopen zul je bovendien bereid zijn eventueel gemaakte fouten ruiterlijk toe te geven.

2. Je bent eerlijk

Door altijd eerlijk te zijn, zullen veel mensen je waarderen als persoon. Op jou kan er immers gebouwd worden omdat je gemaakte afspraken altijd na zult komen en je eveneens altijd oprecht en eerlijk blijft. Je zult geen masker opzetten en je anders voordoen dan je in werkelijkheid bent. Iedereen weet dus exact wie je bent en wat hij of zij van je kan verwachten. Dit alles doe je overigens altijd op een respectvolle manier zodat niemand zich gekwetst of aangevallen zal voelen als je je mening geeft. Een door jou gemaakte fout zul je dan ook niet doorschuiven naar een ander, maar zelf de verantwoordelijkheid op je nemen.

3.Je stelt belangrijke zaken niet uit

Een belangrijke opdracht zul je niet doorschuiven naar een later moment, maar direct onder handen nemen. Op die manier weet je immers zeker dat je niet vergeet te doen wat zo belangrijk is. Van uitstel kan immers gemakkelijk afstel komen en met afstel zal niemand gebaat zijn. Afstel kan vaak zelfs voor onnodige problemen zorgen die je eveneens het liefst wilt voorkomen.

4. Je luistert naar anderen

Door naar een ander te luisteren kun je er niet alleen achterkomen wat er in hem of haar omgaat of wat deze persoon bezighoudt. Maar ook kun je op die manier nuttige adviezen krijgen waarmee je in de toekomst je voordeel kunt doen. Met alleen maar je eigen wil doordrijven, kom je meestal namelijk niet ver. Samen weet je doorgaans namelijk meer dan alleen. Bovendien is een ander laten uitspreken een teken van respect. Dit respect wil je iedereen graag geven.

5. Je komt op tijd

Indien je een afspraak met iemand hebt gemaakt, zal hij of zij niet onnodig lang op je hoeven wachten. Je zorgt er namelijk voor dat je ruim op tijd op de afgesproken plaats aanwezig bent. Mocht je onverhoopt toch niet op tijd ter plekke kunnen zijn, dan zul je altijd tijdig van je laten horen. De gemaakte afspraak kan dan wat later gewoon doorgaan of worden verplaatst naar een ander moment.

6. Je hebt een positieve instelling

In plaats van doemdenken, ga je altijd uit van het positieve. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om een situatie of een persoon. In alle gevallen probeer je het goede te zien en zo negativiteit om te buigen naar de positieve kant. Bij jou is een fles dan ook nooit half leeg, maar altijd half vol.

7. Je bent zelfstandig

Zowel in een privé- als een werksituatie kun je zelfstandig denken en handelen. Je hoeft dus niet voortdurend aangestuurd te worden door een ander. Je weet wat je moet doen en waar je toe in staat bent. Alleen op momenten dat je er echt zelf niet uitkomt, zul je een ander om advies of hulp vragen. Het gegeven advies of hulp zul je bovendien altijd ter harte nemen.

8. Je bent geduldig

In het leven gaat niet altijd alles zoals je dat gehoopt had. In sommige gevallen kunnen zaken zelfs behoorlijk tegen zitten. Doordat je je echter geduldig opstelt, weet je de kalmte te bewaren (bij jezelf en daardoor ook vaak bij mensen in je directe omgeving). Je geduld zal overigens niet alleen betrekking hebben op de dingen die je zelf doet, maar ook op die van mensen om je heen. Geduldigheid zal in de regel door veel mensen als een erg waardevolle eigenschap worden gezien.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…