Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 Problemen die enkel mensen met een ‘speciale’ naam begrijpen

Bram
4 min read

1. Kun je dat nog eens herhalen?

Nadat je hebt voorgesteld, wordt je vaak gevraagd om je naam nog een keer te herhalen. Vaak zal een herhaling meerdere keren gedaan moeten worden. Bij voorkeur spreek je je naam dan lettergreep voor lettergreep uit. Uiteraard dien je je naam altijd goed en duidelijk te articuleren.

2. Kun je je naam spellen?

Vaak is het duidelijk uitspreken van je naam echter niet voldoen. Zeker als je deze in een telefoongesprek noemt. Je dient je naam dan meestal letter voor letter spellen. In sommige gevallen zal het zelfs een aantal spellingspogingen duren voordat je naam correct is overgekomen. Je zelf voorstellen zorgt dan ook regelmatig voor verbaasde blikken, gefronste wenkbrauwen en gezucht. Je ouders hebben je nu eenmaal geen alledaagse naam gegeven en daar zul je toch echt mee moeten leren leven.

3. Je naam vergeten

Op het moment dat je iemand voor een tweede keer ontmoet dan is de kans groot dat je naam alweer vergeten is. Het articuleren en spellen begint dan vaak weer van voren af aan. Ook is de kans groot dat je met een totaal verkeerde naam aan wordt gesproken. Tijdens een derde, vierde en zelfs tiende ontmoeting kunnen mensen overigens nog problemen hebben met het herinneren van de juiste naam bij je gezicht.

4. Souvenirs met je naam zijn onvindbaar

Souvenirs met je naam erop zijn niet vindbaar. Niet vreemd wat alleen de meest voorkomende namen worden op allerlei souvenirtjes gedrukt. Ongeacht welk souvenir je zoekt, jou naam zal er dan ook zeker niet standaard op staan. Wanneer je een aandenken wilt hebben dan dien je er altijd eentje speciaal te laten maken. In de regel zul je dus aanzienlijk meer geld kwijt zijn voor een hebbedingetje voorzien van je naam. Wanneer echter je naam erg lang is, kan dit voor problemen zorgen. Zo kan je naam niet op alle artikelen worden geplaatst vanwege ruimtegebrek.

5 Je naam foutief uitspreken

Wanneer je een niet alledaagse naam hebt, dan is de kans groot dat anderen deze niet correct uitspreken. Na een aantal keer ben je het echter beu om mensen steeds weer te verbeteren. Je reageert gewoon op de nieuwe naam die de ander voor je heeft bedacht zonder je verder nog druk te maken. Je lacht beleefd en negeert de fouten die worden gemaakt met je naam. Inwendig overheerst echter de woede en wanhoop omdat anderen het vaak niet eens meer willen proberen om je naam uit te spreken zoals het hoort.

6. Je wordt genegeerd

Op het ogenblik dat je een gesprek voert met een groep mensen dan is de kans aanwezig dat je genegeerd wordt. Er zijn namelijk altijd mensen die je bijzondere naam niet meer weten te herinneren. Op school was dat al merkbaar doordat je minder vaak een beurt kreeg dan klasgenoten met een meer alledaagse naam. Uiteraard zijn en er altijd mensen die je in dergelijke situaties aan gaan spreken met jij, hij of zij.

7. Een tweede naam erbij

Als je door het leven moet met een bijzondere naam dan komt er vaak een moment dat je besluit een tweede naam aan te nemen. Deze naam kun je gebruiken als je een reservering wilt doen. Vaak hebben echter ook je vrienden al een bijnaam voor je verzonnen. Na al die tijd valt het voor hen namelijk nog steeds niet mee om je naam goed uit te spreken.

8. Problemen met technologie

Op je computer zal zonder twijfel een rood lijntje verschijnen als je je naam ingeeft. Stom apparaat, je weet toch zelf zeker wel hoe je je naam schrijft. Andere mensen duidelijk niet en om die reden gaan er e-mails verloren op het wereldwijde web. Indien je naam in je e-mailde voorkomt, zal deze eveneens vaak onjuist worden gespeld. Je kunt er dus niets aan doen dat je bepaalde e-mails niet hebt beantwoord. Deze berichten zijn namelijk nooit in de goede mailbos belandt. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…