Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 Redenen waarom Brugge een fantastische stad is

Bram
4 min read

1. Brugge is een romantische waterstad

Met de boot op de kanalen de liefde van je leven het hof maken kan alleen in de stad Brugge. Niet voor niets wordt deze stad vaak in één ademgenoemd met het Italiaanse Venetië. Vanaf het water heb je namelijk een fraai uitzicht over de stad en kun je ontspannen het hart van je lief veroveren. De sfeer is overigens vaak al zo romantisch dat je daar weinig moeite meer voor hoeft te doen.

2. Brugge is een waar paradijs voor fietsliefhebbers

Op het moment dat je houdt van fietsen dan is Brugge eveneens een uitgelezen plek voor jou. Ook op een tweewieler kun je immers een romantische tocht maken en tevens de mooie omgeving van de stad beter leren kennen. Wanneer je niet in de buurt van Brugge woont, zijn er in de stad diverse mogelijkheden om fietsen te huren, zodat je niet met je eigen exemplaar hoeft te sjouwen. Brugge en omgeving bieden een breed aanbod aan fietsroutes, al dan niet in combinatie met gezellige horecagelegenheden waar je de inwendige mens kunt verwennen met een heerlijk hapje en/of drankje.

3. Brugge is een stad voor lekkerbekken

De liefde van veel mensen gaat door de maag. In Brugge ben je dan ook in een waar Luilekkerland terechtgekomen. De stad staat namelijk bekend om onder andere de talloze mogelijkheden om lekker te tafelen. De stad ent zelfs een driesterrenrestaurant ‘De Karmeliet’. Maar ook wanneer je een minder grote beurs hebt, kun je heerlijk eten in deze prachtige stad aan het water.

4. Brugge is een ware bierstad

Bij een heerlijke maaltijd hoort vaak ook een lekker drankje. Brugge, als echte bierstad, biedt je dan ook een aantal beroemde bieren zoals de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. Je kunt deze bieren niet alleen proeven in één van de brouwerijen, maar ook in een gewoon café. De keuze aan bieren is vaak enorm en daar zijn de inwoners van Brugge maar wat trots op.

5. Brugge is de chocoladestad bij uitstek

Het klinkt als een cliché, maar in Brugge is een echte chocoladestad. In de stad vind je dan ook ruim vijftig chocoladewinkels. Verder kan Brugge op culinair gebied als één van de belangrijkste Belgische chocoladesteden worden genoemd. Behalve chocolade proeven kun je ook meer over deze lekkernij te weten komen in het chocolademuseum van de stad Choco Story’. Brugge is voor chocoladeliefhebbers dan ook een ideale plek om te vertoeven.

6. Brugge is geen enorm grote stad

Brugge spreekt vaak een heleboel mensen aan omdat het geen enorm grote stad is en je dus niet urenlang rond moet dwalen voordat je op de plaats van bestemming bent aangekomen. In vergelijking tot steden als Brussel of Antwerpen kun je in Brugge dan ook eenvoudig de weg vinden. Bovendien heb je weinig last van verkeersdrukte en kun je in alle rust van je bezoek en de fraaie stadsgezichten genieten. De oude binnenstad is zelfs volledig autovrij gemaakt en daardoor extra gezellig.

7. Brugge is een stad vol verrassingen

Hoewel veel mensen van mening zijn dat ze Brugge van binnen en van buiten kennen, is niets minder waar. De stad heeft immers nog een aantal bijzondere verrassingen in petto. Telkens weer zul je versteld staan van iets nieuws zoals de pittoreske plekjes die de stad rijk is. Denk maar eens aan de Groenerei, het Huidenvettersplein en de Brugse vesten. Maar ook de Rozenhoedkaai, het Jan Van Eyckplein en het Begijnhof zijn zeker een bezoekje meer dan waard als je de stad aandoet.

8. Brugge heeft een rijke geschiedenis

Het meest bijzondere aan de stad Brugge is misschien wel de rijke geschiedenis. Wanneer je een bezoek brengt aan de stad dan zul je vrijwel meteen worden omringd door schitterende oude panden die al eeuwenlang de oogappels zijn van Brugge. Vandaag de dag is een groot aantal historische gebouwen in gebruik als winkel of restaurant. Je kunt dus al shoppend of genieten je hart ophalen in een speciale ambiance.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…