Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen waarom iedereen moet starten met tennis

Bram
4 min read

1. Iedereen kan leren tennissen

Om te starten met tennis hoef je niet over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Het is dus niet noodzakelijk dat je een groot sporttalent bent. Op een tennisbaan kan iedereen immers op een plezierige manier bezig zijn met sport. Er worden dan ook competities en toernooien georganiseerd voor elk niveau. Daarnaast kun je op vrijwel elke leeftijd beginnen met het nemen van tennislessen.

2. Flexibele les- en trainingstijden

Wanneer je met tennis start dan hoef je niet elke dag op de tennisbaan aanwezig te zijn. Je bepaalt zelf wanneer je wel of niet kunt trainen. Dit kan bij de meeste tennisverenigingen zowel overdag als ’s avonds zijn, maar ook doordeweeks en in het weekend. Verder bepaal je zelf of je alleen maar recreatief wilt spelen of ook aan tenniswedstrijden deel wilt nemen. Deze flexibiliteit van tennis is vooral erg prettig als je te maken hebt met een overvolle agenda.

3. Bewegen is gezond

Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat tennis een positieve invloed heeft op je gezondheid. Zo kan over tennissers worden gezegd dat zij in de regel slanker zijn en meer uithoudingsvermogen hebben dan niet sporters. Als gevolg daarvan lopen mensen die tennissen minder kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Door te starten met tennis kun je bovendien werken aan sterkere spieren en botten. Uiteraard zal door te bewegen op de tennisbaan je conditie met sprongen vooruit gaan

4. Voor alle leeftijden

Tennis is een sport voor alle leeftijden. Sporten is bovendien voor jong en oud erg gezond. Wanneer je al jong begint met deze sport kun je er in principe heel je leven meer door blijven gaan. Op jonge leeftijd al leren tennissen, zal je de rest van je leven veel voordelen opleveren. Je leert dan immers niet alleen op een verantwoorde manier bewegen, maar ook ben je op een ontspannen manier bezig spanningen en stress van je af te slaan.

5. Tennis is gezellig

Een belangrijke reden om te gaan tennissen is uiteraard je gezondheid. Bij een goede mentale gezondheid hoort echter ook het vernieuwen en onderhouden van sociale contacten. De gezellige en gemoedelijke sfeer op de tennisvereniging is dan ook erg belangrijk. Een heleboel verenigingen organiseren bovendien van tijd tot tijd allerlei activiteiten voor hun leden. Hierbij leer je de andere leden niet alleen beter kennen, maar kun je jezelf eventueel ook actief inzetten.

6. Zelfvertrouwen

Door te starten met tennis leer je stap voor stap de fijne kneepjes van deze sport. Tijdens dit leerproces zul je merken dat je niet alleen de slagen alsmaar beter gaat beheersen, maar ook dat je zelfvertrouwen steeds groter wordt. Je kunt geleidelijk je grenzen verleggen en op die manier ook je zelfvertrouwen verder opbouwen. Dit gegroeide zelfvertrouwen zal je niet alleen op de tennisbaan, maar ook op je werk of je studie, goed van pas komen. Je leert immers dat je vaak tot meer in staat bent dan je aanvankelijk had gedacht.

7. Tennis kan bijna overal

In de meeste gemeentes is wel een tennisvereniging actief. In sommige grotere plaatsen kun je zelfs kiezen uit meerdere clubs. Over het algemeen hoef je dus niet ver van huis te gaan om een balletje te kunnen slaan. Dit is wel zo handig als je een drukke agenda hebt en niet te veel tijd wilt verspillen aan de reis naar de tennisvereniging.

8. Tennis is betaalbaar

Vandaag de dag is starten met tennis, in tegenstelling tot in het verleden, niet langer alleen voor de welgestelde sporters weggelegd. Om lid te worden van een tennisvereniging hoef je namelijk geen torenhoge contributie te betalen. Ook de aanschaf van de juiste kleding, schoenen en een racket is tegenwoordig voor de meeste mensen betaalbaar geworden. Om die reden is tennis dan ook geen elitaire sport meer. Zelfs als je wilt starten met tennis, maar een niet al te brede beurs hebt, dan kun je met tennis toch vaak aardig voordelig aan de slag.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…