Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen waarom jij nog te jong bent om aan seks te beginnen

Anja
3 min read

De tijd dat mensen pas voor het eerst naar bed gingen met hun partner als ze wettelijk getrouwd waren, is helemaal voorbij. Het is zelfs zo dat mensen steeds vroeger in hun leven beginnen met seks en dit is niet altijd goed. Hoor jij allerlei verhalen om je heen over seks en twijfel je hierdoor of jij ook moet beginnen met seks? Lees dan in dit artikel waarom jij te jong bent om aan seks te beginnen.

1: je kent je eigen lichaam nog niet goed genoeg

Om seks te hebben, moet je jouw lichaam en het lichaam van je bedpartner goed kennen. Ken je je eigen lichaam nog niet goed genoeg? Dan betekent dit dat je echt nog te jong bent voor seks.

2: je wil het alleen omdat andere mensen het doen

Wil je alleen seks omdat je andere mensen over seks hoort praten? Dan ben je er echt te jong voor, want het is iets wat je helemaal zelf moet willen.

3: je hebt nog geen serieuze relatie

Je hoeft niet te wachten tot je gaat trouwen om seks te hebben, maar je kunt er beter niet mee beginnen als je nog geen serieuze relatie hebt.

4: je bent er nog niet klaar voor

Misschien denk je dat je er wel klaar voor bent, maar als je te jong bent is het simpelweg nog niet verstandig om aan seks te beginnen. Als je er nog niet klaar voor bent, is de kans groot dat jouw eerst keer juist een teleurstelling wordt.

5: je krijgt er spijt van

Veel meiden die al vroeg met seks beginnen, hebben achteraf spijt van hun keuze en hadden gewild dat ze iets langer hadden gewacht.

6: je weet niet wat het precies inhoudt

Natuurlijk weet je hoe seks ongeveer gaat, maar je hebt echt nog niet genoeg kennis om seks met iemand te hebben.

7: je kunt een soa krijgen of zelfs zwanger worden

Veel jonge mensen die voor het eerst seks hebben, denken helemaal niet na over de gevolgen van onveilige seks en doen het voor de eerste keer zonder voorbehoedsmiddelen. Geen aanrader!

8: je bent nog niet volwassen genoeg om aan seks te beginnen

Voor seks moet je volwassen zijn en dit ben je simpelweg nog niet. Wacht er dus nog even mee.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…