Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 Redenen waarom lui zijn tot een succesvol leven leidt

Bram
5 min read

1. Efficiënt zijn

Als je lui bent dan ga je het meest efficiënt te werk. Alle taken die gedaan dienen te worden, wil je immers zo snel mogelijk uitvoeren. Als gevolg daarvan zul je in de regel niet onnodig lang met iets bezig willen zijn. Efficiëntie is dan ook de enige manier om dit doel te bereiken en zal je luiheid toch tot een succes kunnen leiden. Inefficiëntie zal je in de regel namelijk met nog meer werk opzadelen.

2. Werk uitbesteden

Wanneer je zelf te lui bent om bepaalde taken uit te voeren dan kun je ervoor kiezen om deze uit handen te geven. Je gaat immers geen dingen zelf doen op het moment dat je dit even goed aan een ander kunt uitbesteden. In het beste geval zal deze persoon er zelfs in slagen om de klus nog beter te klaren dan wanneer je deze zelf zou hebben gedaan. Indien je, als lui persoon, heel goed weet op welke manier je taken met andere mensen deelt dan bespaart je dat vaak een heleboel inspanning. Bovendien kun je op die manier ook de verantwoordelijkheid voor de betreffende taken delen.

3. Andere oplossingen bedenken

Zodra je met luiheid toch succesvol wilt zijn, zul je vaker overwegen om andere oplossingen te bedenken. Om je succes toch te behalen, zonder je onnodig in te spannen, zul je dan ook eerder geneigd zijn om  'out of the box' te denken. Op die manier komen soms zelfs oplossingen in beeld die een taak nog eenvoudiger uitvoerbaar maken. Niet alleen je luiheid maar ook de efficiëntie zullen hierbij wel varen.

4. Geen onzinnige energieverspilling

Mensen die lui zijn willen liever geen energie verkwisten aan zinloze zaken of situaties. Je eigen luiheid is immers het meest kostbare bezit dat je hebt. De tijd die je normaal gesproken kunt luieren, wil je om die reden dan ook zeker niet verspillen, bijvoorbeeld aan een onnozele taak of een slecht georganiseerd feest. Het beetje energie dat je bereidt bent in te zetten, wil je namelijk zo optimaal mogelijk benutten. Uiteraard zal deze energie wel een zo groot mogelijke opbrengst dienen te hebben.

5. Anderen motiveren iets te doen

Vanwege je luiheid ben je in de regel erg goed in het motiveren van mensen om je heen. De taken die je immers niet uit wilt voeren, maar die wel gedaan moeten worden, zullen toch door iemand moeten worden gedaan. Al snel heb je je dan ook de kunst van het motiveren eigen gemaakt. Vaak weet je iemand zelfs te motiveren voor een klus waarvoor je zelf je bed nog niet voor wilt uitkomen.

6. Anderen out of the box laten denken

Je weet zelfs een ander zo te motiveren dat hij, of zij, out of the box gaat denken. Omdat je te lui bed om voor een bepaalde taak je bed uit te komen, kun je een ander dwingen (die je wel graag in actie ziet) om een creatieve oplossing te bedenken. Zo kom je uiteindelijk aan ideeën die wel de moeite waard zijn je kostbare energie in te steken. Je bent dus zelfs zo lui dat je het denkwerk aan anderen uitbesteedt.

7. Volledige inzet

Op het moment dat je actie onderneemt dan zal dat ook voor de volle honderd procent zijn. Je hebt ondertussen namelijk zo goed uit kunnen rusten. Zelfs het denkwerk is immers uit handen gegeven zodat je ook op dat gebied je helemaal in kunt zetten. Je kunt je dus helemaal te focussen op het ogenblik dat je eindelijk actief wordt.

8. Nutteloze taken schrappen

Als je lui bent, maar desondanks een zeker succes wilt behalen, dan is het zaak om geen onnodige taken uit te voeren. Deze taken nemen immers alleen maar kostbare tijd en energie van je in beslag. Per taak dien je dan ook nauwkeurig nat et gaan wat deze je uiteindelijk op zal leveren en hoeveel moeite je hiervoor moet doen. Op het ogenblik dat er meer energie in moeten worden gestopt, in verhouding tot het succes dat je ermee kunt behalen, dan dien je de taak direct van je to do list te schrappen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…