Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tekenen dat je slimmer bent dan het gemiddelde

Olivier
4 min read

Ben jij de slimste thuis?

1. Het oudste kind binnen het gezin

De oudste kinderen binnen een gezin zijn over het algemeen slimmer dan hun jongere broers en zussen. Deze extra slimheid is echter niet te wijten aan genetische factoren. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk vast komen te staan dat eerder psychologie en de familiedynamiek hierbij een belangrijke rol spelen. Bovendien zal het IQ van een oudste kind doorgaans maar met één punt verschillen ten opzichte van jongere broers of zussen. In de praktijk zul je daar dan ook niet veel van merken.

2. Muzieklessen gehad

Een wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat verbale intelligentie van 4 tot 6-jarige kinderen toeneemt als zij muziekles hebben gevolgd. Er is al een positief resultaat waar te nemen na een maand muziekonderwijs. Dus als je in je jeugd een muziekinstrument hebt leren bespelen, kun je er zeker van zijn dat je slimmer bent dan de gemiddelde persoon. Of beter gezegd je hebt een zekere voorsprong op deze mensen.

3. Geen roker

Israëlische wetenschappers hebben met behulp van een onderzoek aan weten te tonen dat het gemiddelde IQ van 18 tot 24 jarigen die rookten 94 bedraagt. Hier staat echter tegenover dat niet rokers in dezelfde leeftijdsgroep een gemiddelde IQ score bereikten van 101. Door dus te roken, zal je intelligentie lager uitvallen, of wellicht teruglopen als je begint met deze verslaving. Je doet er dan ook verstandig aan om direct te stoppen met roken, of hier natuurlijk nooit aan te beginnen.

4. Gezond lichaamsgewicht

Een gezonde geest in een gezond lichaam is een gezegde dat berust op waarheid. Een wetenschappelijk onderzoek in Frankrijk heeft aangetoond dat personen met overgewicht slechts 44 procent van de woorden wisten te herinneren die in tijdens het onderzoek voorbij kwamen. Personen die een gezond gewicht hadden, konden daarentegen 56 procent van deze woorden weet reproduceren. Een gezond gewicht maakt je dus slimmer.

5. Linkshandigen

Wetenschappelijk onderzoek heeft een verband weten te leggen tussen linkshandigheid en divergent denken. Divergent denken is een creativiteitvorm waarbij het de bedoeling is om in rap tempo met nieuwe ideeën te komen. Mensen die linkshandig zijn, zijn beter in staat om eerder met een idee te komen dan de rechtshandige proefpersonen. Er zou om die reden geconcludeerd kunnen worden dat linkshandige personen slimmer zijn.

6. Je bent een kattenbezitter

Onderzoeken hebben aan het licht gebracht dat bezitters van een hond weliswaar socialer van aard zijn, maar dat kattenmensen slimmer zijn. De keuze die je maakt voor een huisdier zal dus in zekere mate aangeven hoe intelligent je bent. Dit wil overigens niet zeggen dat hondenmensen per definitie dom zijn. Er zijn immers ook personen die zowel een hond als een kat als huisdier houden. Wel is vast komen te staan dat het IQ van kattenliefhebbers net wat hoger is dan dat van hondenmensen.

7. Groot zijn

Een wetenschappelijke studie heeft bewezen dat grote kinderen, nog voordat ze naar school gaan beter weten te presteren bij cognitieve testen dan leeftijdsgenoten die kleiner van stuk zijn. Je lengte kan dus in je voordeel werken. Overigens is het verschil in IQ met kinderen die minder lang zijn niet schrikbarend hoog. Grotere kinderen zijn echter net wat handiger in het probleem oplossend denken dan zij.

8. Softdrugsgebruik

Een slim kind zal later in zijn, of haar, leven eerder overgaan tot het gebruik van softdrugs. Een aantal wetenschappers heeft dit aangetoond tijdens een studie waarbij een hoog IQ werd gelinkt aan het gebruik van softdrugs. In de regel zijn het juist de slimmere proefpersonen die gaan experimenteren met dergelijke middelen. Uiteraard zijn er ook wat minder slimme individuen die softdrugs gaan gebruiken. Onder de proefpersonen behoorden zij echter tot de minderheid.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…