Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 tekenen waaraan je kan zien dat je een echte Disney fan bent!

Olivier
5 min read

Ben jij een echte Disney fan? Doe meteen de test!

1. Je kent alle Disney figuurtjes bij naam

Niet alleen ken je alle verhalen en films van Disney, maar ook nog eens alle figuurtjes die erin te zien zijn. Dit betekent dat je niet alleen de hoofdfiguren van groot tot klein bij naam weet te noemen. Maar eveneens alle figuurtjes die slechts een klein bijrolletje hadden. Zelfs Disney figuurtjes die in de verhalen en films niet van een naam zijn voorzien, heb je voor jezelf een naam gegeven. Zo weet je eenvoudiger alle vogeltjes uit sneeuwwitje, die uit Bambi en die uit Assepoester uit elkaar te houden.

2. Je zingt alle Disney liedjes mee

Elk liedje dat Disney ooit uit heeft gebracht ken je uit je hoofd. Wanneer je een liedje hoort, kun je je bovendien niet beheersen en moet je gewoon meezingen. Woord voor woord ken je de teksten en ook alle melodieën zitten tot de laatste noot in je geheugen opgeslagen. Je merkt het dan ook meteen als er met een liedje is geknoeid, of als dit niet in de oorspronkelijke versie wordt uitgevoerd.

3. Je kamer is één en al Disney

Zodra iemand je kamer binnenkomt, waant deze zich meteen in een waar Disney paradijs. Overal staan immers knuffels en andere hebbedingetjes uit de verhalen van Disney. Je slaapt onder een dekbed met Disney figuren in een pyjama met Mickey Mouse erop. Je sloffen zijn dezelfde als die van Sneeuwwitje, terwijl je oorbellen als twee druppels water lijken op het elfje Tinkerbell.

4. Je vakantie gaat altijd naar Disneyland

Elke vakantie ben je te vinden in één van de themaparken van Disney. Je missie in dit leven is om alle parken over heel de wereld te bezoeken. Zodra je de kans krijgt reis je af en sluit je Mickey en zijn vriendjes weer heerlijk in je armen. Je hebt hen echt gemist in de tijd dat je thuis was.

5. Je droomt van een leven als Disney figuur

Je betrapt je er regelmatig op dat je droomt van een leven als je favoriete Disney figuur. Dit kan één van de beeldschone prinsessen zijn, maar even goed één van de dieren die een rol vertolken in de verhalen van Disney. Je stelt je dan voor dat je allerlei avonturen beleeft samen met een heleboel andere Disney vriendjes. Deze dromen zijn overigens niet verdwenen toen je de basisschool hebt verlaten en serieus moest gaan studeren.

6. Je gaat naar elke Disney première

Op het moment dat er een nieuwe Disney film in première gaat, ben je er als de kippen bij. Bovendien doe je er alles aan om op de eerste rij te kunnen zitten. Een after party sla je overigens ook niet af, want wat is nu geweldiger dan te feesten met mensen die de stemmen of karakters van je Disney vriendjes hebben vertolkt. Je kijkt hier al maanden naar uit en bereidt je bovenal tot in detail voor om maar zo origineel mogelijk voor de dag te komen.

7. Je kast puilt uit van Disney

Naast alle dvd’s, blu-ray’s cd’s en boeken van Disney heb je ook nog materiaal uit vervlogen tijden. Hierbij kun je denken aan oude videobanden, LP’s, dia’s of zelfs filmblikken met films van de Disney Studio’s. Een aantal verhalen heb je zelfs in meerdere versie en/of op meerdere mediadragers. Daarnaast kun je alle elementen van deze Disney geschiedenis ook allemaal afspelen op een daarvoor bestemd apparaat.

8. Je leeft nog steeds met Disney figuurtjes mee

Je kunt keer op keer weer in tranen uitbarsten als mama Dumbo gevangen wordt gezet, of als de moeder van Bambi door die vreselijke jager wordt neergeschoten. Maar er kunnen eveneens tranen vloeien, van ontroeringen geluk, als Sneeuwwitje ontwaakt uit haar slaap en met haar droomprins wegrijdt op zijn witte paard. Ook al weet je wat er komen gaat, je blijft meeleven met elk Disney figuurtje. Het blijft immers toch een schitterend gezicht als de kleine Zeemeermin in het huwelijksbootje stapt met haar knappe prins.

9. Je wilt een Disney huwelijk

Je wist het al toen je nog maar een klein meisje was: als je ooit gaat trouwen dat wil je er net zo uitzien als één van de Disney prinsessen. Je bruidstaart zal versierd moeten worden met dezelfde roosjes die ook het kasteel van Doornroosje sierden en je aanstaande moet een even mooi kostuum dragen als haar prins. Tot in detail heb je je bruiloft gepland en elk Disney detail nauwkeurig uitgewerkt. Wanneer je je prins op het witte paard hebt gevonden, hoef je dit draaiboek alleen maar voor de dag te halen. Je weet namelijk al precies wat je wilt als hij voor je op zijn knieën is gegaan.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…