Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: broer en zussen maken je leven succesvoller!

Bram
3 min read

Broers en zussen zullen van tijd tot tijd niet elkaars beste vrienden zijn geweest, zeker in hun kindertijd hebben de meeste mensen dan ook wel eens ruzie gemaakt met een broer of zus. Denk maar eens aan de keren dat je zus je favoriete pop een nieuwe make up heeft gegeven met permanent markers, of dat je broer je uit heeft gelachen met je eerste vriendje (die jongen met die dikke uilenbril en buitenboord beugel). Op die momenten was je echt in alle staten en had jet het liefst je broer of zus te koop aangeboden op internet.

Meer succesvol

Nu jullie echter ouder en wijzer zijn, zal de band met je broer of zus enkel hechter zijn geworden. Je zult je zelfs regelmatig gelukkig prijzen met familie zoals zij. Daarbij komt verder dat uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dan je dankzij je broer of zus meer succes hebt in het leven. Je zult niet alleen meer successen oogsten op het gebied van liefde en vriendschap, maar ook als het gaat om het maken van carrière en het leven in het algemeen.

Broers en zussen vormen je persoon

Volgens onderzoekers, van de Universiteit van Montclair in New Jersey, zijn broers en zussen factoren die sterk bepalend zijn bij de vorming van je persoonlijke identiteit en interesses. Zonder de aanwezigheid van je broers en zussen zou je dan ook een totaal andere persoonlijkheid hebben ontwikkeld, andere keuzes hebben gemaakt en zou je leven er niet uitzien zoals nu. Het geluk dat broers en zussen je geven, zorgt ervoor dat je je beter  tegenslagen kunt opvangen en verwerken. Hierbij kun je denken aan situaties als een echtscheiding en het verlies van een dierbaar persoon. Bovendien zullen je broers en zussen ervoor zorgen dat je de middelen krijgt om op het gebied van werk, financiën en persoonlijke ontwikkeling succesvol kunt zijn.

Ruzies waren zinvol

Hoe ongelooflijk het ook mag klinken, maar al dat geruzie met je broers en zussen is zinvol geweest. Het getreiter en gesar van je broers en zussen heeft immers een beter mens van je gemaakt. Op het moment dat je in een competitieve omgeving belandt, zul je je immers automatisch gaan verbeteren. Een gezin waarin meerdere kinderen opgroeien is dan ook een natuurlijke omgeving dat je in de gelegenheid stelt om vanaf erg jonge leeftijd je te oefenen. De talloze discussies over spullen die stuk zijn gemaakt en kleding die geleend is zonder dit eerst te vragen, hebben ervoor gezorgd dat je al op jonge leeftijd prima leerde discussiëren, argumenteren en zelfs de nodige compromissen sluiten. 

Nu jullie wat ouder zijn komen dit soort vaardigheden je in het dagelijks leven uitstekend van pas. Je bent immers veel weerbaarder geworden doordat je je hele jeugd hebt kunnen oefenen met je broers en zussen. Door met hen ruzie te maken ben je er namelijk achtergekomen waar de grenzen liggen als je iets wilt bereiken en op welke momenten je beter een compromis kunt sluiten.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…