Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: dit is het beste moment voor een sekspartij!

Olivier
3 min read

Vrijwel iedereen is wel op de hoogte van de verschillen in de seksuele drift tussen mannen en vrouwen. Zowel bij mannen als bij vrouwen ligt dan ook de libido piek op een ander tijdstip van de dag. Volgens wetenschappelijk onderzoek is er echter een klein ogenblik waar de mannelijke- en vrouwelijke driften elkaar weten te overlappen.

Libido piek bij mannen

Het testosteron niveau van een man zal in de loop van de nacht stijgen en een kwart tot een half keer hoger liggen dan normaal. Een dergelijke stijging is te wijten aan de hypofyse, die de aanmaak van dat testosteron zal stimuleren en gedurende de nacht automatisch in zal worden geschakeld. Het beste moment van de dag om, als man, seks te hebben is aan het einde van de nacht of het begin van de ochtend.

Libido piek bij vrouwen

Vrouwen moeten echter vechten tegen een verhoogd melatonine level in hun bloed. Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Daarnaast hebben vrouwen eveneens testosteron in hun lichaam. Dit hormoon stimuleert ook bij vrouwen de seksuele drift. Uit een recente wetenschappelijke studie is vast komen te staan dat zonlicht het testosteron level zal verhogen door de hypothalamus te stimuleren. De hypothalamus is een deel van de hersenen dat de hormonen reguleert.

Het beste moment voor mannen en vrouwen

Je kunt dus stellen dat elke zonsopgang ervoor zorgt dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen het beste kunnen vrijen omdat ze dan het snelst in de juiste stemming gebracht kunnen worden. Deskundigen geven aan dat 5.48 uur het beste tijdstip is om te vrijen. De vrouw krijgt dan namelijk net voldoende tijd om in de stemming te komen voordat de seksuele drift van de man weer afneemt. Dit tijdstip zou, volgens andere wetenschappers, ook als het beste ogenblik voor het krijgen van een orgasme worden beschouwd.

Voordelen van een orgasme in de ochtend

Een orgasme in de ochtend heeft een heleboel voordelen en steekt de sterke kop koffie zeker naar de troon. Een recente wetenschappelijke studie heeft immers aangetoond dat een hoogtepunt in de ochtend aanzienlijk meer voordelen heeft dan welk ochtendritueel dan ook. Een orgasme in de ochtend zorgt namelijk voor een gigantische hoeveelheid aan oxytocine, endorfine en dopamine in je lichaam.

Verder zal een hoogte punt vroeg op de dag een daling in cortisol tot gevolg hebben. Je begint een dag daardoor veel meer ontspannen en hebt ook de rest van de dag aanzienlijk minder last van stress en spanningen. Andere voordelen van een orgasme in de ochtend zijn: een veel betere concentratie, meer activiteit van je hersenen, een gevoel van rust en je buik zal eveneens minder opgeblazen aanvoelen. Voor een optimaal begin van de dag hoef je dus alleen maar de wekker te zetten voor een opwindende vrijpartij.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…